Folke Rydén

Folke Rydén

Välkänd TV-journalist och filmare

Alltid lika insatt och påläst, vare sig det handlar om ett uppdrag som moderator eller talare.

Folke Rydén är en välkänd journalist och filmare som bland annat var SVT:s korrespondent i USA under många år. Hans föreläsningar om "Trump - världen och vi" är högaktuell och mycket efterfrågad. Dessutom föreläser Folke om globaliseringens effekter, hållbar utveckling, etik och forskning.

I rollen som moderator är Folke alltid mycket väl insatt i sina uppdrag, oavsett ämnesområde, och har en oöverträffad förmåga att anpassa sina framföranden för att stämma in på målgrupp och syfte. Han har genom åren intervjuat tusentals personer och kan konsten att locka fram det som är mest intressant.

Tisdagen den 5:e november 2024 är det presidentval i USA. Återigen ställs Biden och Trump mot varandra. Och återigen håller världen andan. Vem vinner, och vad betyder det för oss alla?

Folke Rydén, har sedan 1992 bevakat nästan alla presidentval i USA. Något som resulterat i en rad internationellt uppmärksammade och prisbelönta dokumentärfilmer. Senast Från Clinton till Clinton (2016) - se trailer nedan, och Trump och komikerna (2020)

Folke Rydén har även ett stort engagemang för miljön. Efter många år utomlands upptäckte Folke Rydén Östersjön - både privat och professionellt. Han insåg att vi måste fokusera på miljöproblematiken också på hemmaplan. Folke har gjort en rad prisbelönade filmer som berör miljö- och hållbarhetsfrågor.

Få kan som Folke Rydén trollbinda en publik när det gäller att beskriva dagens polariserade amerikanska politik och samhälle. Bland alla analyser, opinionsundersökningar och spekulationer inför USA:s presidentval kryper Folke under huden på amerikanerna. Det handlar om den amerikanska drömmen – den ser inte ut som förr, alla är inte sin egen lyckas smed - och det är inte givet att nästa generation ska få det bättre.

Och vad betyder valet för resten av världen? Aldrig tidigare har så mycket stått på spel. Folke Rydén berättar med värme om humor om förutsättningarna och konsekvenserna av det som kommit att kallas världens viktigaste val.

Folke har varit sommarpratare i Sveriges Radio och är dessutom före detta femfaldig mästare i fallskärmshoppning.

Video

Pressbilder

Folke Rydén

Folke Rydén

Journalist

Fotograf: Enno Ladwig

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2