Adam Tensta Taal

Adam Tensta Taal

Varför är mångfald viktigt och hur gör man

Adam Tensta Taal är en av Sveriges mest inflytelserika artister och en av vårt lands största profiler inom kampen mot rasism och i arbetet för mångfald.

Adam Tensta fick sitt stora genombrott 2007 med debutskivan "It’s A Tensta Thing", som samma år tilldelades en Grammis. Adam gav sig ut på en lång turné i Europa, Nordamerika och Afrika. Sedan dess har han stått på scen i över 40 länder och varit förband till några av världens största akter som Rihanna, Jay-Z och Snoop Dogg.

Adam har tilldelats många musikpriser bland annat Grammis och Musikförläggarnas Pris. Senast 2015 nominerades han i kategorin Årets album av Grammisjuryn för sitt tredje album "The Empty".

Utöver sin egen musikkarriär har Adam hela tiden använt sitt inflytande för att hjälpa andra. Han har jobbat med organisationer som UNICEF och SOS-Barnbyar, varit ambassadör för organisationen FATTA MAN som jobbar för att bryta destruktiva manlighetsnormer och organisationen FRIENDS för att motverka mobbning. Men också inom musiken drivs han av en önskan att hela tiden hitta och lyfta fram nya förmågor.

Adam är den första artisten som slog igenom från kollektivet RMH som vid senaste Grammisgalan hade hela tretton nomineringar.

Sommaren 2015 lämnade Adam Tensta morgonsoffan i TV4 mitt i direktsändning för att belysa hur kanalen, som gärna lyfter fram sin paroll "Nollrasism", medverkat till att normalisera just rasismen i Sverige. Reaktionerna var många och starka.

Våren 2016 blev Adam pappa och släppte kort innan det låten "Svart Bäbis", en låt skriven till alla svarta som växer upp i Sverige.

Adam föreläser om mångfald, aktivism, entreprenörskap och förverkligandet av drömmar.

Video

Pressbilder

Adam Tensta Taal

Adam Tensta Taal

Fotograf: Sara Ringström

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2