Ulrika Fåhraeus

Ulrika Fåhraeus

Stärka våra ungdomar

Vi måste nå fram och ge dem styrkan att våga säga ifrån och veta vart gränserna går, oavsett roll och position.

Ulrika har arbetat som journalist sedan mitten på 90-talet, mestadels på frilansbasis. Hon började med nyheter och samhälle, men fick med tiden hästsport som specialområde. Idag har hon valt bort journalistiken och lägger istället sin tid på att blogga professionellt. Under namnet Ponnymamman bloggar hon framgångsrikt om allt inom hästsporten och hästlivet som livsstil.

Ulrika Fåhraeus blogg, Ponnymamman, har omkring 100 000 läsare i månaden och hon är därmed en av Sveriges topp tre största hästbloggare. Det ovanliga med henne är att hon är medelålders, de flesta bloggare är ungdomar.

2016 började hon skriva om sexuella övergrepp inom framförallt idrotts- och föreningsvärlden, något som blev mycket uppmärksammat. Varje inlägg krävde research och intervjuer, varvid Ulrika satte sig in i frågan på allvar.

Ulrikas arbete uppmärksammades av Expressen, Aftonbladet, Kvällsposten och Uppdrag Granskning. Ett av hennes blogginlägg mynnade ut i ett tv-program som sändes av DOLD i maj 2017, "Ridtränaren". Ett annat av Ulrikas blogginlägg ledde till att P1 Dokumentär gjorde ett långt reportage. Dessa ledde till att det väldigt snart kom förfrågningar om föreläsningar från klubbar och föreningar.

Ulrika har inte föreläst så mycket ännu, men vill utvecklas. Ett par föreläsningar har hon gjort tillsammans med sin 18-åriga dotter, som är mycket engagerad i metoo-rörelsen. Kombinationen av dem gentemot målgruppen ungdomar var mycket lyckat.

Saga går på gymnasiet och är elitryttare i fälttävlan. Hon har tävlat på hög nivå sedan nedre tonåren. Sagas första tal i skolan om metoo hade som mål att få pojkarna i skolan att lägga bort sitt automatiska försvar och förstå vad det handlar om. Hon kände att hon nådde fram till dem och lyckades över förväntan.

Ulrika och Saga kan föreläsa tillsammans, eller var och en för sig.

Pressbilder

Ulrika Fåhraeus

Ulrika Fåhraeus

Fotograf: Annika Karlbom

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2