Fotograf: Robert Eldrim

Hyllad, erfaren och väldigt rolig

Tobias Persson

Årets ståuppkomiker

Tobias Persson är en klar naturbegåvning. Han är en komiker med bra material, rätta glimten och distansen. Han är ett säkert kort, som bland annat blivit utsedd till årets manlige ståuppkomiker på Svenska stand-up galan.

I tv-rutan har man kunnat se Tobias Persson i program som Snillen snackar, Stockholm live, Babben & Co, Extra Extra, Morgonsoffan, Tack gode gud, Grillad och Snacka om nyheter. Har även synts på TV i olika reklamuppdrag exempelvis ÖoB och Findus. Förutom egen medverkan i TV-program så har Persson även skrivit manus till, bland annat: "SNN" i TV4, SVT:s Robins, Hårdvinklat och TV4:s Time out.

Han uppträder regelbundet på Sveriges alla professionella ståupp-klubbar och är utan tvekan en av Sveriges absolut bästa ståuppare. När Tobias Persson blev vald till årets manlige stand-up komiker på Svenska stand-up galan, löd motiveringen så här: "Med en otrolig energi och frenesi sprider denne man skämt och punchlines till sin publik som blir allt större. Han sår sina underfundiga frön som han skördar direkt. Mycket vass i ett gulligt yttre."

Träffsäker föreläsnings-parodi med kick off-gurun Johannes Klebe
Tobias är inte bara en fantastisk ståuppkomiker, han kan även gästa er konferens dagtid i form av den genuint självgode inspirationsföreläsaren Johannes Klebe. Denna kick off-guru levererar kriminellt enkla svar på frågor ni aldrig ställt. En garanterat skrattframkallande "föroläsning" som varar i en väldigt dryg halvtimme.

När det gäller komikeruppdrag på event och konferens, så är Tobias Persson en av de mest erfarna och uppskattade. Alltid rolig och med glimten i ögat, men aldrig plump eller under bältet.

En mycket uppskattad kombo är att Tobias kör sin roliga föreläsarparodi på slutet av dagens konferensprogram, för att sedan komma tillbaka som "sig själv" till middagen, eller fördrinken med sin prisbelönta ståuppkomik.

Tobias Persson tar även uppdrag på engelska och har jobbat på klubbscenen och festivaler i Storbritannien sedan 2009.

"Att göra intelligent humor av ett sånt allvarligt ämne på ett smakfullt vis, att inte behöva använda billiga "under-bältet-poäng", är svårt. Med en fingertoppskänsla utan like är publikens skratt ständigt närvarande. Det här är en show som alla som jobbar med människor borde se." GEFLE DAGBLAD

"Tobias Persson’s insights are sharp, intelligent and his everyday dilemmas come from the heart…he’s got it in him to become one of Europe’s top political comedians." SUNDAY HERALD

"Tobias Persson driver hela tiden föreställningen framåt, med hjälp av lite bilder och musik får han oss att både skratta högt och fundera på sakernas tillstånd. Han gör det med snygg tajming, ett härligt samspel med publiken och med ett tryggt självförtroende som krävs för att stå ensam på scenen i närmare en och en halv timme" Sörmlands Nyheter

Pressbilder

Tobias Persson

Komiker

Liknande profiler

Föreläsare

Underhållande moderatorer

Föreläsare