Tilde Björfors
Fotograf: Mattias Edwall

Tilde Björfors

Cirkus Cirkörs grundare – Ur kaos föds allt!

Tilde Björfors, från Lund, är grundare av Cirkus Cirkör, regissör, konstnärlig ledare, cirkusdirektör och världens enda professor i nycirkus. Hon föreläser bland annat om kreativt ledarskap under rubriken "Ur kaos föds allt!".

Cirkus Cirkör startade när Tilde Björfors och några artister som förälskat sig i nycirkusens möjligheter i Paris, bestämde sig för att sluta drömma stort och leva litet och istället satsa allt på att förverkliga sina drömmar. Sedan dess har mer än 1,2 miljoner människor sett Cirkus Cirkörs föreställningar på scener och festivaler i alla världsdelar utom Antarktis och 320 000 barn och unga har tränat, skapat och lärt genom cirkus. Nycirkusen är nu en etablerad konstform i Sverige. Idag är Cirkus Cirkör ett av världens ledande nycirkuskompanier och de fortsätter att drömma stort!

Sedan 2005 är Tilde Björfors professor i nycirkus vid Danshögskolan i Stockholm. Hon forskar i att överskrida gränser i gränsöverskridande verksamheter och forskningsprojekt. Tilde Björfors har konsekvent använt den konstnärliga processen och cirkusdisciplinerna som inspiration för Cirkus Cirkörs företagsstruktur och i hennes ledarskap av Cirkus Cirkör. Tilde har mottagit ett trettiotal priser för sitt progressiva ledarskap bland annat Framtidens Ledare, Årets Stockholmska av Svenska Dagbladet, Curt Nicolinpriset, Stockholms Stads Kulturpris och Natur & Kulturs Kulturpris.

Pressbilder

Tilde Björfors

Tilde Björfors

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2