Staffan Lindberg
Fotograf: Sture Ekendahl

Staffan Lindberg

Den förste offentlige koldioxidbantaren

Staffan Lindberg är musikern och underhållaren som för tio år sen läste om den annalkande klimatkatastrofen, tänkte att: "Va fan" och blev koldioxidbantare.

Staffan Lindberg är musiker, artist, kompositör, komiker och föreläsare. Mottagare av Povel Ramels karamelodiktpris 1999 med vokalgruppen Viba Femba. Idégivare till Stora Journalistprisvinnaren "Musikministeriet" 2006 på SVT. Och sedan dess föreläsare och underhållare inom klimat och hållbarhet.

I samarbete en hel hoper forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk minimerade Staffan sina utsläpp av växthusgaser för att bli hållbar. (Numer är han minusutsläppare av koldioxid, och samlar in mera växthusgaser än han släpper ut. Varför och hur berättar han mer än gärna.) Allt blev skildrat i SVT:s "Vädrets makter" 2007 och senare i boken "Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen - en koldioxidbantares bekännelser" 2010 som fick strålande mottagande.

Nu reser han riket runt med ståuppföreläsningen "Moder Jord - för god att kolsyra", folkbildar om kallduschar, koldioxidneutral inåtsång, närdödad mat, att supa utan finlandsbåt och andra enkla nöjen. Allt för att lämna lite planet kvar till barnen. Föreställningen/föreläsningen har givits flera hundra gånger och ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser. Staffan samarbetar även med meteorolog Pär Holmgren, är aktuell med nystartade vokalgruppen SuperProffsEliten och som kåsör i Sveriges Radios Naturmorgon.

Staffan modererar även gärna möten på ett sätt som kan få tröttaste byråkrat att spricka upp i ett leende. Dyker gärna upp i alla världsförbättrande sammanhang och bjuder då på skräddarsydd underhållning.

"Staffan Lindberg har gjort världen en tjänst med sin bok" - Upsala Nya Tidning
"Helt enkelt Skitkul" "Detta är nog det bästa och lättsammaste som kommit ut i dennavärldengårundergenren" - Fackboken

Pressbilder

Staffan Lindberg

Staffan Lindberg

Meteorolog

Fotograf: Lise-Lott Wesslund

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2