Sarah Delshad
Fotograf: Emma Kjellquist

Sarah Delshad

Kvinnors rättigheter

Vad är den vanligaste stereotypen om muslimska kvinnor och hur kan vi se bortom de? Vad är egentligen kvinnlig frigörelse och går det verkligen att placera frihet för kvinnor i ett fack?

Sarah Delshad har en bred, stor och trogen följarskara. Hon har en tydlig förmåga att formulera sig för att nå fram. Hon är en profilerad, djärv och en etablerad avsändare i mediebruset. Hon lyfter verksamheter samt positionerar varumärken på ett lättsamt, passionerat och lättbegripligt sätt. Hennes tydliga nisch är hennes styrka och någonting du som företag/organisation kan nyttja – hon har tydliga värderingar och är alltid en tydlig röst för mänskliga rättigheter.

Sarah Delshad är samhällsjournalist och influencer. Hon hörs återkommande i riksmedia, har nominerats till Raoul Wallenbergspriset och var mottagare av Poppius journalistskolas mångfaldstipendium, skolan som är Skandinaviens äldsta utbildning i journalistik.

Sarah har bevakat frågor rörande mångfald, kvinnors rättigheter, muslimsk identitet, muslimska kvinnor och representation i flera års tid. Hon har därav en djup kunskap i ämnena. Hon föreläser om vikten av att avdramatisera muslimska kvinnor. Hur porträtteras egentligen den nutida muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de återkommande bilderna?

Sarah Delshad har varit kolumnist i flertalet tidningar och plattformar i Sverige, varit sidekick i radio, setts i Aktuellt och Gomorron Sverige i SVT och har en gedigen erfarenhet som debattör. I en intervjuande roll har hon förmåga till obekväma frågeställningar och perspektiv. Hon är orädd, rapp och bidrar alltid med ett nyskapande perspektiv. Sarah fungerar därför även utmärkt som moderator, konferencier och programledare. Som åhörare får man en god inblick i vikten och förståelse av muslimska, slöjbärande kvinnors representation och rättigheter idag i Sverige. Kunskapen går att tillämpas för att förbättra din arbetsplats.

Sagt om Sarah:

"Som gästföreläsare i programserien Tisdagar på Kulturhuset, tog Sarah Delshad med självklar pondus med oss på en tidsresa späckad med muslimsk girlpower! Det var befriande och underhållande att få ta del av dessa konkreta och tydliga exempel på vitt skilda muslimska kvinnor och deras gärning till skillnad mot den stereotypa bild vi oftast möter i media, film mm. Den långa raden av publik (både män och kvinnor) som efteråt ville tacka Sarah eller ge sin personliga feedback, var ett bevis på detta." - Borås Kulturhus.

"Sarah Delshad är en otroligt engagerad och driftig moderator och vårt samarbete med henne under Göteborg Folk Festival kändes klockrent från start! Hon modererade panelsamtalet "Ordets makt och världens kultur" och även om ämnet som diskuterades var nytt för Sarah hade hon läst på noga och kändes väldigt insatt och förberedd. Hon skapade en mycket inkluderande och välkomnande stämning för både publik och paneldeltagare. Genom att skickligt fånga upp deltagarnas olika infallsvinklar såg hon till att samtalet blev väldigt intressant och givande." - Göteborg Folkfestival.

"Sarah är en jordnära, närvarande och engagerande moderator. Det märktes tydligt att hon brinner för frågor om flickors rättigheter och möjligheter som diskuterades under vårt seminarium i Almedalen, som Sarah Delshad modererade, där bl.a. dåvarande jämställdhetsministern Åsa Regnér medverkade. Sarah Delshad var väldigt kunnig inom området och delade med sig av sina egna erfarenheter." - Flickaplattformen.

"Sarah är en entusiasmerande föreläsare som har en tydlig förmåga att nå ut till ungdomar. Hon är en spännande, modig och peppande föreläsare med en härlig touché av girlpower!" - Flamman Ungdomarnas Hus.

"Sarah är en inspirerande föreläsare som når ut till både ungdomar och äldre. Föreläsningen hos oss var väldigt uppskattad och många i publiken stannade kvar för att dela sina tankar med Sarah efteråt. De yngre i publiken ville gärna föreviga ögonblicket med en selfie!" - Sätra Bibliotek.

Pressbilder

Sarah Delshad

Sarah Delshad

Fotograf: Emma Kjellquist

Föreläsare

Religion

Mångfald

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2