Rickard Nilsson

Rickard Nilsson

En livslång resa som pressfotograf

Rickard Nilsson delar, på sina föreläsningar, med sig av sina 40 år i branschen. Efter att ha startat sin karriär hos Kvällsposten/Expressen i Malmö 1983, har yrket tagit med Rickard på många resor och upplevelserika uppdrag.

Sju år efter sin debut i branschen bytte Rickard kurs och anslöt sig till Flygvapnet som fotograf. Hans uppdrag där var varierade, allt från markbundna scener till luftburna motiv. 1997 växlade han bana återigen för att ansluta sig till Bildbyrån, en förändring som ledde till 13 år av globala äventyr och ständig professionell utveckling.

År 2010 tog Rickard steget att bli frilansfotograf. Genom att starta ett eget företag expanderade han sitt nätverk av klienter, inklusive namn som Aftonbladet, LRF Media och TT Nyhetsbyrå. Hans karriär tog en ny vändning 2013 när han började hålla föredrag, en resa som nu har innefattat över 100 evenemang.

I sina presentationer tar Rickard publiken med på en visuell resa, som kombinerar hans rika erfarenhet med anekdoter från sitt arbete med kungligheter, politiker, artister och vanliga människor. Han anpassar ständigt sitt material för att hålla det fräscht och engagerande, och hans förmåga att väva in humor i sina berättelser utan att förlita sig på ett manus gör varje föredrag unikt.

Med en passion för att dela med sig av sina insikter och erfarenheter, både till små och stora grupper, firar Rickard 2023 sitt 40-årsjubileum i branschen med en specialföreställning betitlad "40 år på 60 minuter". Hans förmåga att fylla lokaler, som nyligen Medborgarhuset i Eslöv, visar hans popularitet och betydelse inom bildjournalistiken. Rickards arbete är inte bara en dokumentation av händelser, utan också en plattform för att ge röst åt de osedda och outtalade historierna i samhället.

Pressbilder

Rickard Nilsson

Rickard Nilsson

Pressfotograf

Fotograf: Carlotta Forsberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2