Pia Areblad

Pia Areblad

Politiker och informatör, strategi och utvecklingschef för TILLT/

Skådebanan i Västra Götaland

Pia Areblad talar om hur man utvecklar kreativitet och hälsa i arbetslivet och varför konstnärer är så viktiga för näringslivet och samhället.

Pia Areblad har en mångskiftande bakgrund som politiker, dansare, pedagog, informatör och är efter att ha lett uppbyggnaden av TILL sedan 2001 nu strategi och utvecklingschef för verksamheten. 2005-2006 ansvarade hon för en seminarieserie utarbetad i samarbete med svenskt Näringsliv, LO, TCO, Statens Kulturråd och Kulturdepartementet som ville visa hur en större samverkan mellan näringsliv och kultur kan ge Sverige konkurrensfördelar. Pia talar bl.a. om ämnen som hur en tonsättare kan påverka lönsamhet, hur man utvecklar kreativitet och hälsa i arbetslivet, varför konstnärlig kompetens är en strategisk utvecklingsfaktor för näringslivet och vilken kulturens roll är i samhällsbyggandet. Sedan 2008 arbetar Pia i första hand med frågan på Europeisk nivå. Hon har de senaste åren debatterat och föreläst i ämnet i 19 olika länder och information om TILLTS verksamhet är översatt till 21 språk.

Pia Areblad har en förmåga att se linjer och utvecklingsmöjligheter i sammanhang som har mycket otydlig struktur. Hon har också en förmåga att förmedla komplexa budskap och att kommunicera med en diversifierad publik i mångfacetterade omgivningar. Pia har även under åren utvecklat en god vana att få näringslivsfolk att förstå vikten av ett kulturellt engagemang för deras egen verksamhet.

Pia Areblad

Pia Areblad

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2