Per Ribbing

Per Ribbing

Att köra elbil på vindkraft - är det att åka på en blåsning?

Per Ribbing är en mycket erfaren talare. Han har rest runt i hela Norden som talare för miljö och hållbarhet. När han blev inbjuden att tala på den internationella energikonferensen TIEF-6 i Japan 2008 tog han tåget dit.

Per Ribbing är civil ingenjör i Teknisk Fysik. Hans miljöintresse vaknade när han arbetade på SWECO och fick ett uppdrag att utföra en EPA (Environmental Problem Assessment) för SIDA i Hanoi. Ett års tjänstledighet i direkt anslutning till avslutat projekt användes för en långresa. De saker han då såg och upplevde - på nära håll - gjorde det smärtsamt klart för honom hur vår livsstil får negativa återverkningar på de mindre lyckligt lottade här på planeten. Orättvisor som får konsekvenser för såväl människors hälsa som för miljön - och våra barns framtid.

Per är djupt engagerad i miljöfrågan och har en stor kunskap om hållbara energi- och transportlösningar. Han köpte sin första elbil 1997. Per är kunnig, engagerad och fokuserar på de möjligheter som en hållbar utveckling av samhället ger. Ett hållbart samhälle är ett bättre samhälle. Vägen dit är spännande och utvecklande. Att stå kvar i det gamla fossila – vem tjänar på det (annat än oljebaronerna)?

Per ger konkreta råd som sparar både pengar och miljö, till exempel hur man går tillväga för att gå med i ett kooperativ där du producerar din egen gröna el till ett lägre pris än du idag betalar för Ful-el. Tidigare kunde Per inte rekommendera elbilen som ett bra bilval. Nu har utvecklingen kommit ikapp och Per rekommenderar idag flera olika, mycket bra, elbilar som sparar dina pengar och dina barns och barnbarns klimat.

Exempel på föreläsningar:

Billiga bananer har också ett pris
Per Ribbing visar bilder från både ekologiska och icke-ekologiska plantager och visar vägen i såväl den latinamerikanska djungeln som i dagens djungel av miljöbudskap. Hur många miljömärken kan du? Hur många finns det och vad står de för? Hur ska du tänka i butiken? Pers pedagogiska bild "Spettet i marknaden" är tydlig, enkel och lätt att komma ihåg. Kom och ställ frågor och lär mer om KRAV, Svanen, Bra Miljöval, FairTrade och märkningar. Per har tidigare arbetat på Naturskyddsföreningen och miljömärkningen Svanen. Per har haft ideella uppdrag som styrelseledamot i Ingenjörer för Miljön och Sveriges Vindkraftkooperativ och driver fortfarande MILJÖL – Ingenjörer för Miljöns månatliga miljöpubar. MILJÖL fyllde 20 år i februari 2016.

Halva priset – dubbla vinsten
I dagens samhälle finns en oerhört svårt cemeterad fördom: om det är bra för miljön måste det vara dyrare. Hela konceptet med att producera ren förnybar el till ett mycket lägre pris än kolkraft har därför lite uppförsbacke. Men det är lätt att förklara hur det går till att halvera sin elräkning och samtidigt vara med och tränga bort kolkraft samtidigt som man sparar pengar sparar man klimat.

En annan fördom som Per utmanar och förklarar är den om att "all el blandas på nätet". Denna missuppfattning har över 100 år på nacken men Per förklarar hur du vet att du bara har sol-el i dina kontakter – även mitt i natten.

Pressbilder

Per Ribbing

Per Ribbing

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2