Hem > Personligheter > Pär Bengtsson

Pär Bengtsson

Praktisk medieträning

Media är arenan där företag möter kunder, myndigheter möter medborgare och politiker möter väljare. Den som vill påverka den egna mediebilden måste veta hur man agerar i mötet med media.

Pär Bengtsson är utbildad informatör vid Högskolan i Växjö. Han har studerat journalistik och TV-produktion vid University of Wisconsin - Eau Claire i USA. Pär startade sin journalistiska karriär på den lokala TV-stationen WQOW TV 18 i Eau Claire och fortsatte därefter till TV4 Nyheterna i Stockholm. Efter fyra år i Stockholm flyttade han till TV4 i Malmö där han jobbade fram till 2004.

En föreläsning ökar din förståelse för hur journalister arbetar vilket ger dig större möjlighet att få fram ditt budskap. Det gäller både när det hänt något negativt och när du själv vill nå ut i media.

Praktiska övningar är det som gör den stora skillnaden för den som vill gå från intervjuoffer till intervjuperson. Genom att träna på verklighetsnära situationer får du en djupare förståelse för hur viktigt det är att vara förberedd, hur du formulerar dina budskap och hur du levererar dem. Realistiska övningar skapar en större trygghet inför en verklig intervjusituation. Då kan mötet med media förvandlas från hot till möjlighet.

– Som TV-reporter insåg jag det stora behovet av medieträning. Nästan alla jag intervjuade hade kunnat förmedla en mycket bättre bild av sig själva och den organisation de representerade om de bara haft lite större förståelse för hur media fungerar. Och med lite medieträning hade de intervjuade gjort mitt jobb som reporter lättare. Jag hade sluppit ge en "micromedieträning" inför nästan varje intervju; "stå still", " titta på mig", "tänk igenom det du ska säga".

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta