Hem > Personligheter > Melker Andersson

Melker Andersson

Stjärnkock och entreprenör

Melker Andersson är en av Sveriges mest meriterade stjärnkockar. Han är även en framgångsrik entreprenör och driver ett stort antal restauranger, allt från snabbmat till stjärnkrogar.

Melker Andersson är en av Sveriges främsta stjärnkockar under de senaste åren. Han har en omfattande gastronomisk bakgrund efter den inledande restaurantskolan i Umeå. Melker har under en tioårsperiod arbetat sig igenom allt mer exklusiva restauranter i Frankrike och Sverige tills han 1994 startade sin egen restaurant, Fredsgatan 12, i Stockholm.

År 1995 blev denna vald till årets restaurant och Melker själv till årets kock. Året därpå kammade han hem en silvermedalj i den mycket prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or, trots att han bara ett par dagar före finalen ramlade och bröt ena benet. Men seg norrlänning som han är lät han inte detta hindra sig, utan genomförde finalen med gipsat ben.

Melker har erövrat ett flertal andra utmärkelser under årens lopp. Han sitter regelbundet med som domare i matlagningstävlingar runt om i landet och hans Fredsgatan 12 är en av de krogar som har en stjärna i Guide Rouge år efter år.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta