Mats Danielsson

Mats Danielsson

Framgångsrikt bemötande eller konsten att få människor omkring dig att trivas

Detta är föreläsningen för dig som möter människor!

Mats Danielsson, med 13 år som föreläsare, distriktsköterska, chef, många år i näringslivet, politiker m.m. garanterar kvalité och erfarenhet på scenen. Han anlitas regelbundet som expert i både radio, TV och övrig media. Tusentals har redan lyssnat och skrattat med Mats för alla vill bli bra bemötta, det är det första som vi bedömer. Så självklart, men ändå måste det utvecklas oavsett om det gäller företag, vård, omsorg, skola, kommun, myndigheter eller annat.

Den här föreläsningen är en mental vitamininjektion, med skratt, aha-upplevelser, insikt och fakta. Lättsamt, med sunt förnuft och utan pekpinnar men ändå med stort allvar leder Mats Danielsson er till insikt om bemötandet både internt och externt. En insikt, att just jag, kan med mitt eget bemötande påverka. Ingen är betydelselös.

Under föreläsningen får du fem verktyg för bemötande och efteråt får du dessa verktyg i en PDF.

Mats föreläsning består av sju delar. I den första delen om hur vi uppfattar varandra, i den andra delen lyfts skillnaden på att möta eller bemöta. Den tredje delen presenterar de fem unika verktygen för bemötande Mats tagit fram. Allt presenteras i en mix av fakta och fall anpassat utifrån er verksamhet. Fjärde delen utvecklar insikten om hur man vinner en vän, för jag gillar den jag tror gillar mig. Exempel på hur bra bemötande som räddade allt i en svår situation.

Konsten att möta människor på deras nivå, en förklaringsmodell till de reaktioner som människor vi möter handlar den femte delen om. Det är allt från energitjuvar till hur vår hjärna fungerar. För ibland måste vi byta utsiktstorn och professionellt hantera svåra reaktioner. Att skapa glädje är en betydande faktor och i del sex berörs värdet av skratt och skratta kommer vi göra här. Men även att motsatsen, ett dåligt humör smittar och självklar med tips på hur du skapar arbetsglädje.

Föreläsningen går i mål i den sjunde delen och då med ett exempel på hur det kan gå om man inte diskuterat bemötandet. Med syftet att visa att diskussionen kring bemötande måste fortsätta på arbetsplatsen.

Mats är även känd under alter egot "Etikettdoktorn", ett namn som myntades av Sveriges Radio. "Du som gillar vett och etikett och arbetat med doktorer". Alltså ingen doktorshatt, men ett stort intresse gör att Mats i stort sett dagligen anlitas av radio, TV och media som expert på detta ämne. Mats är bl.a. SVT:s expert vid Nobelfesten och har medverkat i Halv Åtta hos mig, Ung och bortskämd, Nyhetsmorgon och en lång rad med TV program.

Han har skrivit boken "Till vardags och Fest" (om vett och etikett).

Pressbilder

Mats Danielsson

Mats Danielsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2