Fotograf: Denny Lorentzen

Marika Skärvik

Att leda – både sig själv och andra

Hon har varit operativ chef i många år och har också blivit vald till "Årets Chef". Hon ger dig inspiration och konkreta råd om vad som är viktigt att tänka på för att kunna verka i sin chefsvardag och hur man orkar vara ledare långsiktigt.

Marika Skärvik har varit inspirerande ledare, efterfrågad föreläsare och chef sedan slutet av 80-talet. Idag är hon VD för PerformancePotential där hon utvecklat en metod för att ta tillvara potentialen i organisationer på ett mer effektivt sätt. Hon blev vald till Årets Chef 2005 med motiveringen att hon förenar fokus på affärer och resultat med ett genuint intresse för människor. 2009 och 2010 blev hon utsedd av Veckans Affärer som en av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor.

Hon har varit aktiv som mentor sedan början av 2000-talet och är ofta anlitad som krönikör och föreläsare kring praktiskt ledarskap och förändringsledning. Marika har, som verksam och operativ chef, många personliga berättelser och erfarenheter att dela med sig av och ger konkreta tips och råd kring ledarskapets möjligheter och utmaningar. Hon anpassar sina föreläsningar för respektive företag och jobbar gärna med dialog och i workshop-format.

Marika föreläser för olika chefskonstellationer på alla nivåer. Att leda med ett genuint intresse för människor, samtidigt som det alltid är resultatet som räknas, hur går det ihop? Hur kan man leda genom visioner och skilja på roll och person för att nå förändring, även om förändring är det som vi människor fruktar mest?

Marika Skärvik är anlitad av såväl näringslivet som offentlig sektor. Hon har bland annat föreläst för IFL vid Handelshögskolan, ÅF, Ericsson, Deloitte, Previa, Unionen och Finansinspektionen. Hon har också fått Chefsnätverket CLOSE utmärkelse, "Utmärkt föreläsare", som tilldelats ett fåtal av deras många förläsare. Hon har deltagit i samtal kring ledarskap och kompetensutveckling för Kvinnokompetensen, Novare och Mgruppen. Marika har även medverkat kring ledarskapsfrågor i bland annat Affärsvärlden, Tidningen Chef, DI och SvD Näringsliv. Hon har också skrivit ledarskapsboken "Omänskligt mänsklig - när empatin står i vägen för framgångsrikt ledarskap".

Pressbilder

Marika Skärvik

Fotograf: Denny Lorentzen

Medarbetare & Team

Medarbetare & Team

Organisation

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });