Måns Jonasson
Fotograf: Kristina Alexanderson

Måns Jonasson

Svenskarna och Internet

Måns Jonasson är talaren som gör det tekniska begripligt, siffrorna levande och datan underhållande.

Som Internetstiftelsens expert i internetfrågor är Måns Jonasson en mycket uppskattad talare som presenterar aktuell internetstatistik, trender och analyser av den rasande snabba utvecklingen i vårt samhälle som digitaliseringen medfört.

Måns Jonasson har två huvudföreläsningar, Svenskarna och Internet och Robotar, virtuella världar och insekter till middag.

Som presentatör av den årliga rapporten Svenskarna och Internet är Måns extra uppskattad för sin förmåga att bryta ner komplexa frågor och förändringar över tid till en mer vardaglig nivå: Hur kommer den snabba digitaliseringen av våra liv förändra hur vi lever och upplever världen, hur kommer framtidens kommunikationskanaler att se ut och blir vi någonsin färdiga med vår resa mot ett fullständigt uppkopplat samhälle.

Robotar, virtuella världar och insekter till middag. Tankeläsning, teleportering, hyperloop och koloni på Mars? Måns är författaren bakom Framtidsboken på Rabén & Sjögrens förlag, en bok som tar avstamp i dagens verklighet och sen flyttar oss femtio år framåt i tiden, till år 2070. Vilken mat kommer vi att äta, hur kommer vi att resa, vilka nöjen är kvar - ja, hur kommer alla delar av våra liv att se ut i framtiden?

Många går idag runt med en malande oro för framtiden: klimatångest och flygskam, konflikter och krig, en splittrad värd. Men skulle vi inte kunna stå inför en ny gyllene tidsålder, där alla får det bättre och människorna löser problem som uppstår? Måns Jonasson målar upp en framtidsbild som i grunden är positiv, men inte utan respekt för våra utmaningar, vilka svåra beslut som måste fattas och kommande, stora förändringar som utmanar våra föreställningar om hur livet och samhället fungerar idag. Måns låter dig inte lämna salen innan du åtminstone börjat fundera över framtidens möjligheter och utmaningar!

Pressbilder

Måns Jonasson

Måns Jonasson

Expert i internetfrågor

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2