Hem > Personligheter > M.A. Numminen

M.A. Numminen

Nyfolkligt allmogejazz med ett väldigt finskt stuk

M.A. Numminen är inte bara väldigt kända i Finland utan även i Sverige och i resten av Europa. De har ett helt oförglömligt sätt att presentera musik och ett helt sanslöst sätt att skruva till texter.

M. A. Numminen är en av Finlands mest kända kultartister. Med sin karaktäristiska sång och repertoar har han vunnit stor framgång i hela Europa.

M. A. Numminens huvudsakliga spelmaterial är den "nyfolkliga allmogejazzen" som kan vara vad som helst - från äkta swinglåtar till finsk tango eller folkvisor. Mest känd är "Gummibollen", men även "Route 66" på finska är en nutida klassiker, liksom hans sanslösa tolkning av Orups och Lena Philipssons "Det gör ont".

M. A. Numminen sjunger och spelar banjo tillsammans med piano- och dragspelsvirtuosen Pedro Hietanen (t h på bilden). Han har framträtt på en lång rad prestigfyllda arrangemang och roat bl a kungligheter och presidenter.

I juli 2007 framträdde M. A. och Pedro i "Allsång på Skansen" inför 17.000 jublande fans. M A Numminen gör exklusiva spelningar från slott till koja... Don´t you dare miss it!

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta