Hem > Personligheter > Lennart Persson

Lennart Persson

Journalist, nyhetsankare och programledare i TV

Lennart Persson är en av landets mest erfarna när det gäller direktsända nyhets- och debattprogram med mer än 30 års erfarenhet från radio och TV. Han har bland annat lett direktsända program som Aktuellt, Debatt och Gomorron Sverige på SVT.

Lennart Persson studerade vid journalisthögskolan i Göteborg och har dessutom studerat statsvetenskap och informationsteknik. Han började sin journalistiska karriär på Värmlands Folkblad 1975 och arbetade sen i närmare tjugo år inom Sveriges Radio. Lennart gick efter det över till TV där han bland annat har lett program som Debatt, Storforum, TV4 Nyhetsmorron och Gomorron Sverige. 2008 blev Lennart Persson nyhetsankare på Aktuellt i Sveriges Television, där han efterträdde Jarl Alfredius.

Efter att ha lett hundratals direktsända TV-debatter, kan man utan tvekan säga att Lennart Persson är en av de mest erfarna debattledarna i Sverige. Hans grundfilosofi som debattledare är att det inte är han som är debattens huvudperson utan de som är med och diskuterar. "Finns det något mer uppiggande än ett livligt, begåvat och engagerat meningsutbyte mellan kunniga människor", säger Lennart Persson.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta