Jurij Lederman

Jurij Lederman

Teambuilding, ledarskap och personlig coachning

Jurij Lederman har decenniers erfarenhet av att jobba med personer i chefsställning. Han föreläser och utbildar inom ledarskap, team och kommunikation.

Jurij Lederman har under många års tid arbetat med personer i chefsställning i svenskt näringsliv och förvaltning. Han har rik och mångfasetterad erfarenhet av teambuilding och personlig coachning med kunskap hämtad från hans bakgrund som regissör och konstnärlig ledare för TeaterStudio Lederman i Stockholm. Han är utbildad pedagog och föreläsare, och har varit lärare i scenframställning vid Stockholms- och Göteborgs Teaterhögskolor. Idag håller Jurij seminarier och föreläser om ledarskap och kommunikation på fyra språk, förutom svenska också på engelska, ryska och polska runt om i Europa.

Det är lätt att teoretisera kring ledarskap och kommunikation. Men hur gör man? Kommunikation är skillnaden mellan att vara ett "good company" och en "excellent ensemble" enligt Jurij Lederman. Jurij kan ge Dig kunskap och verktyg som eliminerar onödiga hinder. Hans seminarier handlar inte om förmedlande av teoretiska kunskaper utan om praktiska övningar som ger konkreta resultat.

Jurij Lederman utbildad till regissör, skådespelare och pedagog i Ryssland och Polen. Idag verksam främst som pedagog inom ledarskap och kommunikation. Jurij kom till Sverige 1969 och har under åren utbildat många av våra kändaste skådespelare. Han har 20 års erfarenhet av att framgångsrikt hjälpa företag och företagsledare, med ledarskap, team och kommunikation.

Föreläsningar om träning och förändring Jurij håller även föreläsningar om den annorlunda livsresan han har gjort de senaste åren. För några år sedan stod Jurij inför valet - att fortsätta som det var och dö sjuk, nersupen och bitter - eller en förändring. Han valde förändring och överlevnad.

Han startade en spännande resa som i det mesta kom att bekräfta att "teatraliserings-instinkten" (N. Jevrejnovs term), är ett av de viktigaste verktygen vi har för att skapa framtiden. Att välja en ny roll och handla därefter, är vad vi ofta gör omedvetet och ser det som en tillfällighet, en slump, en tur eller otur. Jurij valde medvetet en ny roll i sitt liv.

Att skilja på jaget och rollen gav honom både styrka i förändringen, uthållighet i processen och övertygelsen att han var på rätt väg. Metoden baserades på Stanislavskijs filosofi: Gör det svåra till vana - en vana blir det lätta - det lätta blir det vackra.

Han slängde ut bilen ur garaget och skapade ett gym.

I dag, frisk och nykter, använder han sig av den metoden på de seminarier och workshops han håller för olika organisationer som vill och måste förnyas för att överleva. Jurij Lederman skapade ett nytt liv vid 65 års ålder och vid fyllda 70 har han gått från döende till en man med en 30-årings kropp, energi och sinne.

Pressbilder

Jurij Lederman

Jurij Lederman

Medarbetare & Team

Samhällsbyggnad

Kreativitet

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2