Josefine Jönsson

Josefine Jönsson

Från elitidrott till en hållbar arbetsplats

Investera i era medarbetares hälsa och få strategier och verktyg för att skapa en produktiv, välmående och hållbar verksamhet.

Med många år som elitidrottare inom både simning och drakbåtspaddling (EM guld och VM-silver som främsta merit) vet Josefine Jönsson hur viktigt det är att må bra för att det ska gå bra. Detta var inte bara avgörande inom idrottandet utan även för att hon skulle kunna prestera i skolan och i arbetslivet. För att må bra var det viktigt att först identifiera friskfaktorerna (vad som får en att må bra) och därefter sätta upp en hållbarstrategi för att nå uppsatta mål. Samma strategi arbetar många framgångsrika verksamheter efter. När medarbetare och ledare mår bra och känner arbetsglädje på en arbetsplats, ökar trivseln, engagemang och produktiviteten. Vi känner mer meningsfullhet, presterar bättre och frisknärvaron ökar. Men vad som får en att må bra är subjektivt, det är därför lika viktigt att arbeta på individnivå som på gruppnivå för att skapa en välmående verksamhet.

De senaste åren har vi sett en stigande ohälsa på arbetsplatser runt om i Sverige. Ohälsa som resulterar i produktionsbortfall, försämrad kvalitet, försämrade relationer inom verksamheten samt stora kostnader i form av sjukfrånvaro. Det är ingen hemlighet att ohälsa på en arbetsplats leder till mer ohälsa oavsett om det är jobbrelaterat eller beror på andra faktorer. Det har därför aldrig varit mer aktuellt än det är just nu att arbeta med faktorer som främjar hälsa och en god arbetsmiljö. Alla tjänar nämligen på en god arbetsmiljö. När medarbetare får förutsättningar för att trivas, växa och må bra på sin arbetsplats ökar frisknärvaro, engagemang och produktiviteten stiger, ett win-win för både medarbetare och organisation.

Under årens gång har Josefine Jönsson som hälsoutvecklare utvecklat över 200 verksamheter inom både offentlig och privat sektor. Genom att utföra en grundlig arbetsplatsanalys och skräddasy bland annat föreläsningar och utbildningar med konkreta exempel, Josefine kunnat bidra med inspiration, värde och konkreta verktyg för åhörare och verksamheter att jobba med för att hantera vanliga utmaningar på både jobbet och på fritiden.

Josefine Jönsson beskrivs av kunder som en mycket kompetent och sprudlande person med engagemang som smittar av sig. Har förmågan att anpassa nivån på föreläsningarna vilket gör att budskapet lättare går fram oavsett vem som är åhörare. Josefine skapar bikupor med frågeställningar som verkligen får en att stanna upp och tänka till. Hon bidrar även med egna erfarenheter från en lång och framgångsrik karriär både inom idrotten och som hälsoutvecklare.

Utöver sitt jobb som Hälsoutvecklare sitter Josefine Jönsson även i styrelsen för HälsoAkademikerna i SRAT. Josefine är sen 1 år tillbaka samordnare för hälsovetare i skolan och driver framförallt frågor gällande hälsoarbete för barn i förskolor och skolor.

Josefine föreläser bland annat om:

  • En hälsofrämjande arbetsplats
  • Att skapa och bibehålla arbetsglädje
  • Hållbar arbetsdag
  • Hållbar hälsa och livsstil
  • Kommunikation och medarbetskap
  • Stresshantering i vardagen
  • Kvalitativa pauser - konsten att återhämta sig

Josefine Jönsson skräddarsyr föreläsningar och workshop efter kunds behov och önskemål.

Kontakta oss för att veta mer om Josefine eller boka en föreläsning

Pressbilder

Josefine Jönsson

Josefine Jönsson

Hälsoutvecklare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2