Hem > Personligheter > Jonas Svensson

Jonas Svensson

Har dina barn slutat lyssna på dig - Om närvaro i en digital värld

En tankeväckande och viktig föreläsning som alla borde se om vuxnas och barns förhållningssätt till media och hur dagens eskalerande informationsflöde påverkar vår psykiska (o)hälsa.

Vi bara gör det, sitter där med mobilen eller datorn och kollar om något har hänt i media världen så fort vi har en tråkig stund. Teknikvågen är otrolig, surfplattor och smartphones finns snart i varje hem. Men finns det en baksida med denna utveckling som vi är en del av och skapar? Jonas Svenssons föreläsning ger ett uppvaknande om hur vi faktiskt förhåller oss till det mest basala och viktiga i människans liv, våra relationer till personer runt omkring oss.

Var man än befinner sig, på torget, på festen eller på arbetsplatsen så ser vi vuxna som är inne i sina mobiler. I allt fler hem i vårt avlånga land sitter barn och ungdomar inne på sina rum framför en skärm i allt större utsträckning. Sociala medier och spel upptar allt mer av vår tid.

Inom skolans värld blir datorn en självklarhet och surfplattan finns nu att tillgå redan på förskolan. Vi hoppar glatt på den tekniska utvecklingen som sker runt omkring oss. Men varför får svenska niondeklassare allt sämre betyg och varför ökar den psykiska ohälsan när vi borde bli bättre?

Jonas Svensson tar fram gammal kunskap och väcker upp vår förståelse för vad vi faktiskt skapar med vårt beteende när vi i allt större utsträckning tillbringar vår tid vid telefoner och datorer.

Jonas arbetar idag som coach där han kartlägger barn med särskilda behov och driver en samtalsmottagning sedan 2008 där han har klienter som går i egenterapi, familjeterapi eller spelberoendebehandling. Jonas har bred arbetslivserfarenhet med bland annat självskadebeteende, neuropsykiatriska funktionshinder, våld, LVM, LVU, missbruk, ångestproblematik, spelberoende, kriminalitet, fobier och familjerådgivning. Han pratar på ett enkelt sätt om orsak och verkan i vårt beteende. Varför vi gör vad vi gör och vad de leder till?

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta