Hem > Personligheter > Henrik Brandão Jönsson

Henrik Brandão Jönsson

En av Sveriges roligaste utrikeskorrespondenter

Förutom sin egen berättelse föreläser Brandão om alltifrån brasiliansk politik, ekonomi och fotboll, till utrikesjournalistik och reportageskrivande. Brandão har varit nominerad till Stora Journalistpriset och Guldspaden, samt vunnit TV-priset Kristallen

Henrik Brandão Jönsson är DN:s korrespondent i Latinamerika och bosatt i Rio de Janeiro. Han slog genom på bred front när han i flip-flops kommenterade fotbolls-VM 2014 i Brasilien och uppskattas för sin karismatiska och personliga stil.

Henrik Brandão Jönsson är en av Sveriges roligaste utrikeskorrespondenter och har under 15 år rapporterat från de flesta länder i Latinamerika. Han är författare till två kritikerrosade böcker – »Fantasiön« som handlar om Brasiliens futuristiska huvudstad och fotbollsboken »Gräset är alltid grönare i Brasilien«. Förra året gav bokförlaget Atlas ut hans bästa reportage i samlingen »Best of Brandão«. Han är också en flitigt anlitad talare för svenskar som besöker Rio och brukar hålla föreläsningar när han är i Sverige.

Hans senaste föreläsning »Brandãos Brasilien« är en humoristisk och inspirerande berättelse som handlar om förändring och att förverkliga en dröm. Hur är det att byta land och bygga ett nytt liv någon annanstans? Hur hanterar man kulturkrockar i en stad där alla vill njuta och få vill jobba? Går det att vänja sig av med det svenska och ta till sig en ny kultur? Hur blir man en skånsk brasse?

Henrik Brandão Jönsson är uppväxt i Malmö och utbildad verkstadsmekaniker. Han sadlade om till journalist och var med om att starta nöjesbilagan Expressen Fredag i mitten av 1990-talet. Han har också arbetat på Sydsvenskan, Sveriges Radio och varit sakkunnig för ung kultur på Kulturdepartementet. Innan han flyttade till Brasilien undervisade han i reportageskrivande vid Malmö högskola och frilansade för fotbollsmagasinet Offside, resetidningen Vagabond och månadstidningen Café.

Förutom sin egen berättelse föreläser Brandão om alltifrån brasiliansk politik, ekonomi och fotboll, till utrikesjournalistik och reportageskrivande. Brandão har varit nominerad till Stora Journalistpriset och Guldspaden, samt vunnit TV-priset Kristallen för dokumentären »Sanningen om Sommerlath«.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta