Så blir hemmakontoret mer ergonomiskt

Idag arbetar många av de som har möjlighet hemma. Det är en bra möjlighet i tider då vi inte fysiskt ska mötas men det kan också medföra problem och smärta i kroppen då de flesta inte har fullt utrustade hemmakontor med höj- och sänkbart skrivbord, bra stol osv. De flesta av oss har en laptop, smartphone och sitter vid köksbordet, i soffan eller kanske till och med i sängen vissa stunder av dagen. Det är få förunnat att ha ett rum som är utrustat som ett kontor. Så, hur kan Du göra för att det ska bli så ergonomiskt som möjligt utan att köpa nytt eller bygga om? Här kommer 3 tips.

Här kommer 3 tips.

Byt ställning

Att röra på kroppen och byta ställning ofta är bra för kroppen och minskar spända axlar, nacke och trött rygg. Har du möjlighet att stå upp och jobba en stund med datorn på en hög bänk eller kanske strykbräda är det bra.

Hållningen

Tänk på att sträcka på dig. Det är lätt att sjunka ihop framför datorn eller sjunka ner i soffan. Påminn dig ofta om att räta på ryggen.

Ta pauser och rör på dig

På hemmakontoret försvinner de naturliga pauserna som ofta blir på ett kontor där man går och hämtar kaffe, småpratar lite, går till skrivaren m.m. Ställ en klocka och när den ringer tar du en liten paus och reser på dig, rör lite på dig, flyttar blicken från alla skärmar och kanske till och med tar lite frisk luft. Sen kan du börja jobba igen men ny energi.

Bonustips för motivation

Omge dig av något som gör dig glad och får dig att le. Det är minst lika viktigt att tänka på känslan och stämningen på hemmakontoret för att orka hålla motivationen uppe. Kanske en bild, blommor, favorit koppen, teckning från barnen eller något annat må får dig att må bra.

Med en digitala föreläsningar kan alla interagera och delta från sitt hemmakontor.

Vill du och dina kollegor lära er mer om hur ni kan förbättra hemmakontoret att bli mer ergonomiskt? Eller kanske hur man kan lägga upp arbetet hemma på bästa sätt, hålla motivationen uppe eller få verktyg för att hantera den stress många upplever?

Vi hjälper er med digitala föreläsningar där alla kan interagera och delta från sitt hemmakontor. Hör av er så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er!

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2