Gudrun Schyman
Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

Gudrun Schyman

Partiledaren som inte behöver någon närmare presentation

Gudrun Schymans föreläsningar har som mål att inspirera inte missionera, att provocera men inte moralisera. Gudrun blandar sina erfarenheter från det privata och det offentliga. Om livet som kvinna, socialarbetare och framförallt som toppolitiker.

Gudrun Schyman behöver knappast någon närmare presentation. I mer än 30 år har Gudrun engagerat sig politiskt, och antagligen mest känd för sitt ordförandeskap som partiledare för Vänsterpartiet mellan åren 1993-1996 samt 1998-2003 och nu mer i Feministisk initiativ. Under Almdedalsveckan 2011 skapade hon stora rubriker då hon eldade upp 100 000 kronor då hon ville uppmärksamma löneskillnaden mellan kvinnor och män.

Som föreläsare vill Gudrun Schyman inte missionera men gärna inspirera. Inte moralisera men gärna provocera. Vad vi gör och hur vi gör måste bygga på en medvetenhet, underbyggd av fakta. Att förmedla fakta på ett trovärdigt sätt kräver kunskaper i kommunikation men också en hel del egna erfarenheter från olika samhällsarenor. Eftersom det privata är politiskt, i vid samhällelig bemärkelse, blandar Gudrun sina framträdanden med erfarenheter från både privat och offentligt. Både från livet som kvinna, som ensamstående mamma, som socialarbetare, som nykter alkoholist och som toppolitiker. Gudrun ser sig främst som folkbildare, med ambitionen att fler ska få göra den mentala resan från offer och utsatt till aktör för förändring. Hemma, på jobbet, i ledningsgruppen, i styrelserummet och som medveten medborgare.

Pressbilder

Artiklar

Gudrun Schyman

Gudrun Schyman

Politiker

Fotograf: Elisabeth Ohlson Wallin

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2