Fredrik Lindström
Fotograf: Morgan Norman

Folkkär på spåret domare

Fredrik Lindström

En av Sveriges mest mångsidiga underhållare och programledare

Få människor i landet har undgått Fredrik Lindströms utläggningar om språket, om vårt land, om vart resorna gå i På Spåret och om allt annat mellan himmel och jord. Alltid lika träffande, alltid lika engagerande.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern Fredrik Lindström har ägnat flera tv-serier och böcker åt att analysera svenskarna och deras språk. Som programledare i tv slog han igenom stort med serier som "Värsta språket", "Svenska dialektmysterier" och "Världens modernaste land". Han är även domare i På spåret på SVT. Han har tilldelats Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, regisserat två långfilmer, skrivit sex böcker och varit värd i "Sommar" i P1 inte mindre än tre gånger.

Fredrik erbjuder följande föredrag:
Svensk och osvensk mentalitet
Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar - som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse.

Världens dåligaste språk
Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga.

Svenska dialekter
Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder.

Jobba på nordiska
Underhållande föreläsning om de nordiska språken med fokus på deras släktskap, gemensamma ursprung och förhållanden idag.

Bluffsyndromet
Med igenkänning och komiska inslag analyserar Fredrik Lindström det märkliga bluffsyndromet och varför det är typiskt i vår tid.

Den omänskliga faktorn
Är människan verkligen förnuftig och självständig? Ett roande föredrag om vår syn på oss själva, om förnuft och känsla och om den moderna mentaliteten.

Andra möjliga upplägg:
"Årets Quiz" med Kristian Luuk
Ta gott emot hela Sveriges populäraste frågesportsledare till ert företagsevent. För första gången kan Luuk & Lindström erbjuda ett live-quiz som skräddarsys speciellt för kvällens ändamål, för ert företag och för just er publik. Det blir en interaktiv resa genom tid och rum där duon lotsar er på kluriga, underhållande och humoristiska vägar som slutligen leder till att kora kvällens vinnare. För självklart är det en tävling. En tävling ni inte vill missa. Luuk & Lindströms "Årets Quiz" finns att boka från och med.... NU!

Pressbilder

Fredrik Lindström

Fredrik Lindström

Språkvetare & TV-personlighet

Fotograf: Morgan Norman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2