Hem > Personligheter > Felicia Margineanu

Felicia Margineanu

En av Sveriges mest framgångsrika sociala entreprenörer

Felicia Margineanu lär oss om mediekritik, visar hur sociala medier kan användas för att göra gott och ger oss verktygen till att navigera i en värld som ibland kan verka kaotisk.

När Felicia Margineanu var 17 år gammal drog hon ihop 10.000 människor till en manifestation dagen efter riksdagsvalet 2010. I dag är hon en av Sveriges mest framgångsrika och prisbelönta sociala entreprenör som utbildar och föreläser landet runt. Hon lär oss om mediekritik, visar hur sociala medier kan användas för att göra gott och ger oss verktygen till att navigera i en värld som ibland kan verka kaotisk.

Riksdagsvalet 2010 väckte många starka känslor runt om i landet. Felicia Margineanu kunde inte själv vara med och påverka valresultatet, eftersom hon bara var 17 år och inte fick rösta. I stället startade hon ett evenemang på Facebook där hon bjöd in sina vänner att delta i en manifestation för ett öppet och tolerant Sverige. Ett dygn senare höll hon tal inför 10.000 människor som var samlade på Segels torg, vilket bevisar att man faktiskt kan göra skillnad – oavsett ålder eller rösträtt.

I digitaliseringens tid talas det mycket om nätmobbning, psykisk ohälsa, stress samt barn och ungas internetanvändande. Det gäller att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna och här är Felicia Margineanu den perfekta guiden i en kaosartad värld. År 2015 utkom hennes första bok om ämnet: "Uppkopplad – en guide till sociala mediers möjligheter". Media och sociala medier är kraftfulla verktyg som kan skapa mycket gott om man bara vet hur man gör. Felicia Margineanu kan visa hur du kan gå tillväga rent konkret. Hon har en unik förmåga att engagera och motiverar oss att våga bryta normer och stå upp för det vi tror på.

I dag är Felicia Margineanu en rutinerad entreprenör, föreläsare och författare. Hon brinner för ungdomsarbete, sociala medier, socialt entreprenörskap och bevisar gång på gång, att har man viljan – så är inget omöjligt.

Rädda Barnen, Postnord, Mentor Sverige, FRIENDS och många fler anlitar Felicia för att utmana perspektiven hos medarbetare, medlemmar och ungdomsföreningar. Sveriges grundskolor, gymnasieskolor och kommuner använder henne för att inspirera lärare, föräldrar och sina elever till att våga vara sig själv och ta vara på sociala mediers möjligheter. Över 100 000 personer har sett hennes föreläsningar.

Boka en inspirerande föreläsning med Felicia Margineanu om hur vi med enkla medel kan göra världen lite bättre!

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Föreläsare Moderatorer Artister Internationella föreläsare

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta