Estelle Joubert Westling

Estelle Joubert Westling

Snabbväxande innovationer som gör skillnad

Estelle Joubert Westling är en av Sveriges tongivande innovatörer med erfarenhet som visar att det går att skapa skalbara affärsmodeller i våra mest kritiska samhällsutmaningar.

I takt med globala utmaningar som miljö- och klimathot, befolkningstillväxt och sociala skillnader finns möjlighet för företag att med hjälp av hållbara och snabbväxande affärsmodeller vara katalysator för samhällsförändring.

Estelle är en beprövad bolagsbyggare med över 10 års erfarenhet av att lansera globala satsningar och ta dem från idéer till hållbara företag med hög tillväxt. Hon kommer närmast från den prisbelönade start-upen Grace Health, Afrikas ledande plattform inom kvinnohälsa med över 1.3 miljoner användare. Estelle Westling och Grace Health har bland annat uppmärksammats av Fast Company och Wired som Nordens främsta innovationer och av Dagens Industri som av en av Sveriges främsta kvinnliga grundare. Bolaget såldes 2023 till en av Kenyas största vårdleverantörer.

Estelle är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm och Duke University och har en omfattande bakgrund av att arbeta med innovativa lösningar för att bekämpa globala utmaningar. Innan hon grundade Grace Health var hon operativ chef för Hero Kompetens med fokus på att lösa en av våra stora samhällsutmaningar; integrationen, genom att samarbeta med näringslivet för att matcha nyanlända svenskar ut i arbetslivet. 2013 startade hon Kinneviksfinansierade Tonaton.com, Ghanas ledande marknadsplats. Inom två år lyckades Tonaton bli mer känt än youtube, använt av en tredjedel av befolkningen och lycka till ett team på 70 anställda. Hon har dessförinnan haft flera ledande roller inom hållbarhetsstrategi, innovation och kommunikation.

På scen tar Estelle med sitt engagemang och entusiasm för hur företag kan arbeta med affärsutveckling på ett värdeskapande, innovativt och smart sätt. Hon anpassar sin föreläsning efter kunskap och delar med sig av sin erfarenhet som entreprenör och konkreta exempel på innovationer och kommunikation som bygger en hållbar framtid. Estelle föreläser både på svenska och engelska och är också en mycket uppskattad moderator.

Några av de teman som Estelle berör:
-Vilka globala utmaningar finns i världen? Hur ser samhället ut? Hur har utvecklingen skett senaste 10 åren
-Vilka globala utmaningar finns i världen och i Sverige? Hur ser samhället ut? Hur har utvecklingen skett de senaste 10 åren?
-Hur bygger man snabbväxande och investerbara bolag som gör skillnad?
-Hur kan företag hitta affärsmodeller för att lösa globala utmaningar?
-Hur når man en miljonpublik med ett utmanande ämne?
-Hur sätter man upp en playbook för tillväxt och geografisk expansion?

Pressbilder

Estelle Joubert Westling

Estelle Joubert Westling

Entreprenör

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2