Hem > Personligheter > Dogge Doggelito

Dogge Doggelito

Välkänd hip-hop artist - Författare och samhällsdebattör

Dogge Doggelito blev rikskändis som medlem av "Latin Kings". Numera jobbar han som entreprenör inom mediabranschen.

Dogge Doggelito är en av Sveriges mest hyllade hip-hopartister, föredragshållare, författare och samhällsdebattör. Han är uppväxt i 80-talets Sverige med en svensk mamma och en venezuelansk pappa från Karibien. Dogge kom i tidig ålder i kontakt med hip-hopkulturen som blev en del av hans hjärta. Han började rappa 1986 och startade kritikerrosade bandet The Latin Kings. Genombrottet kom 1993 då han endast var 17 år och fick ett skivkontrakt med världens största skivbolag Warner Brothers. Efter det kom kom skivan men titeln "Välkommen till Förorten" ut, som belönades med två grammis och en mängd andra utmärkelser och priser.

Genom musiken fick förorten Norra Botkyrka ett ansikte och Sverige fick en inblick i det annars okända förortslivet. Idag jobbar Dogge Doggelito inom musik-, film-, bok- och TV-branschen. Hans bakgrund och yrke har givit honom ett rikt liv med många erfarenheter. Som entreprenör vill han inspirera unga entreprenörer som vill utvecklas och vidga sina vyer. Livet som musiker har gett honom chansen att resa runt både i Sverige och världen. Tillsammans med språkprofessorn Ulla-Britt Kotsinas har han utgivit boken "Förortsslang" (Norstedts).

Dogge hade en dröm när han var liten! Att stå på en scen! Det lyckades han förverkliga genom hårt arbete. Det visar att drömmar är skapande.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta