Daniel Wikslund

Daniel Wikslund

En Riksspelman för alla evenemang

Daniel Wikslund är en mångsidig artist som förenar traditionell folkmusik med berörande berättelser. Han tar ert evenemang till nya upplevelser.

I de svenska folkmusikkretsarna står namnet Daniel Wikslund högt i kurs. Han inte bara en framstående fiolspelare – han är Sveriges nordligaste Riksspelman, en titel han erövrade 2011 med låtar från Norrbotten. Men det är bara en av många fasetter i denna mångsidiga artistens karriär.

Sångare, författare och musiker, Daniel är expert på att förena tradition med modernitet. Hans musikaliska färdigheter sträcker sig bortom fiolen till durspel, gitarr och sjunger på inte mindre än sju språk. Hans presentation av texter om kärlek, längtan, miljöpåverkan och maktmissbruk – levererat med en pulserande rytm – fängslar publiken, och hans förmåga att koppla dessa teman till den mänskliga erfarenheten gör varje framförande unikt och minnesvärt.

Ett av hans mest framstående inslag är hans samarbete med Fredrik Hangasjärvi. Denna dynamiska duo har utfört allt från folkmusik från Tornedalen till konserter i kyrkor. De har även deltagit i olika musik- och kulturfestivaler, både i Sverige och utomlands. Med en mängd framträdanden under sin karriär, från Almedalsveckan med region Norrbotten och Övertorneå kommun till Paaskiviikko i Norge, är Daniels omfattande erfarenhet i musikindustrin uppenbar.

Men det är inte bara musik som får Daniels hjärta att klappa. Han är också en begåvad författare, vilket bevisades när han debuterade som författare 2013 och ledde till en sommarföljetong i Sveriges Radio P4.

Som underhållare vid företagskonferenser och events, tar Daniel sina åhörare med på en resa in i musikens och berättelsernas värld. Han är en perfekt estradör som kombinerar sina kunskaper, passion och erfarenheter för att skapa en oförglömlig upplevelse för alla närvarande.

Utöver detta har han också mottagit flera utmärkelser och erkännanden under årens lopp, inklusive Rubus Arcticus, Sveriges landstings största kulturstipendium, och Gällivare kommuns kulturstipendium.

Med sin unika bakgrund och bredda kompetens är Daniel Wikslund verkligen en kraft att räkna med inom den svenska kulturvärlden. För de som söker en dynamisk, erfaren och passionerad underhållare för deras nästa event, är Daniel det självklara valet.

Pressbilder

Daniel Wikslund

Daniel Wikslund

Riksspelman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2