Claes Borgström

Känd brottsmålsadvokat med jämställdhetspatos

Claes Borgström är Sveriges första och hittills enda manliga JämO. Han har lång erfarenhet av såväl jämställdhetsfrågor som brottsmålsjuridik och är inte rädd att uttrycka sin åsikt i något av ämnena.

Claes Borgström var Sveriges jämställdhetsombudsman mellan åren 2000 och 2007.Han har över 20 års erfarenhet av brottmålsprocess och har lett flera kurser inom området. Under åtta år var Claes ledamot av Advokatsamfundets disciplinnämnd och har vid sidan om advokatyrket och de större brottmålen haft flera uppdrag för medierna. Bland annat var han expertkommentator för Dagens Eko under Palmerättegången.

Claes har även ett politiskt förflutet. 2008 utsågs han till Socialdemokraternas talesperson i jämställdhetsfrågor och 2013 lämnade han socialdemokraterna för att bli medlem i Vänsterpartiet. Claes har arbetat för mänskliga rättigheter i Internationella juristkommissionen och Advokater utan gränser.

Claes är en färgstark person som kraftfullt drivit jämställdhetsfrågor. Han väckte även bland annat uppmärksamhet när han tyckte att Sverige borde bojkotta fotbolls-VM i Tyskland 2006 "i protest mot den ökning av trafficking och handel med kvinnor som evenemanget väntas medföra".

Idag driver han advokatbyrån Borgström & Bodström tillsammans med Thomas Bodström.

Liknande profiler

Social Media

Medarbetare & Team

Entreprenörskap