Hem > Personligheter > Claes Borgström

Claes Borgström

Känd brottsmålsadvokat med jämställdhetspatos

Claes Borgström är Sveriges första och hittills enda manliga JämO. Han har lång erfarenhet av såväl jämställdhetsfrågor som brottsmålsjuridik och är inte rädd att uttrycka sin åsikt i något av ämnena.

Claes Borgström var Sveriges jämställdhetsombudsman mellan åren 2000 och 2007.Han har över 20 års erfarenhet av brottmålsprocess och har lett flera kurser inom området. Under åtta år var Claes ledamot av Advokatsamfundets disciplinnämnd och har vid sidan om advokatyrket och de större brottmålen haft flera uppdrag för medierna. Bland annat var han expertkommentator för Dagens Eko under Palmerättegången.

Claes har även ett politiskt förflutet. 2008 utsågs han till Socialdemokraternas talesperson i jämställdhetsfrågor och 2013 lämnade han socialdemokraterna för att bli medlem i Vänsterpartiet. Claes har arbetat för mänskliga rättigheter i Internationella juristkommissionen och Advokater utan gränser.

Claes är en färgstark person som kraftfullt drivit jämställdhetsfrågor. Han väckte även bland annat uppmärksamhet när han tyckte att Sverige borde bojkotta fotbolls-VM i Tyskland 2006 "i protest mot den ökning av trafficking och handel med kvinnor som evenemanget väntas medföra".

Idag driver han advokatbyrån Borgström & Bodström tillsammans med Thomas Bodström.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta