Hem > Personligheter > Björn Ranelid

Björn Ranelid

En av våra mest lästa och prisade författare

Björn Ranelid skriver, debatterar och föreläser runt om i vårt land och är en ofta sedd gäst i radio och TV. Har man en gång hört honom tala glömmer man det inte.

Björn Ranelid är idag en av våra mest lästa och kritikerrosade författare med flera romaner bakom sig. Han är dessutom skribent, krönikör, föreläsare, debattör och filosof med tusentals framträdanden under årens lopp i olika medier. Björn är även Augustprisvinnare och ledamot av Utbildningsakademien. Hans ämnen är språket, ordkonsten, etik, filosofi, politik och religion.

Björn Ranelid arbetade under tolv år som lärare och undervisade i filosofi, det svenska språket och religionskunskap. Han har dessutom ett förflutet som fotbollsspelare. Han har skrivit artiklar i de flesta dagstidningar och de senaste åren har mer än femtio essayer i olika ämnen i hans namn blivit artiklar i böcker och tidskrifter. Flera av hans böcker har varit huvudböcker i Månadens Bok och Nordens största bokklubb, Bonnier. 1998 gjorde Svensk Bokhandel en stor enkätundersökning bland bibliotekarier, förlagsfolk, kulturskribenter och journalister och i den röstades Björn Ranelid fram som den författare vilken förnyat det svenska språket i litteraturen mest av alla levande författare.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta