Billy McCormac

Expert inom amerikansk politik

Billy är amerikan och har varit bosatt i Sverige sedan 1995. Han har gedigna kunskaper om politik och näringsliv på båda sidor av Atlanten.

Under fem år var han seniorkonsult på JKL där han arbetade med svenska och internationella kunder inom en rad kommunikativa discipliner. Under tidigt 2000-tal var han med och grundade Sveriges första företagsblogg och drev samtidigt, som ett sidoprojekt, den engelskspråkiga nättidningen Stockholm Spectator. Han ledde sedermera Twitter-vågen i Sverige med skapandet av landets första "hashtagg": #svpt eller "svenskar på Twitter".

Han har föreläst flitigt om nya och sociala medier och bevakar framför allt trender inom politisk kommunikation och opinionsbildning. Billys politiska engagemang – inte minst vad gäller det republikanska partiet i USA – ledde honom till tankesmedjan Timbro år 2005. Som kommunikations- och förlagschef positionerade han och VD:n Maria Rankka Timbro som en tankesmedja i världsklass. Under sina fem år på Timbro tog Billy plats i medierna som en expert inom amerikansk politik och han har kommenterat ett antal valrörelser för SVT, Sveriges Radio, TV4 med flera. Billy har ett brett kontaktnät i både USA och Sverige samt en förståelse för det komplexa samspelet mellan politik och näringsliv i respektive land.

Liknande profiler

Underhållande moderatorer

Värderingar