Axel Schylström

Axel Schylström

Bränd - en resa genom eld

Axel skildrar tiden från olyckan fram till livet som artist i rampljuset.

De flesta känner säkert igen Axel Schylström från TV-produktioner som Idol, Melodifestivalen och Sofias Änglar. Det stora musikaliska genombrottet kom i förstnämnda Idol, där han slutade på en fjärdeplats år 2015. Efter succén i TV4 belönades Axel med ett skivkontrakt från Sveriges största skivbolag – och sedan dess har han erhållit två guld-certifikat från sina miljontals strömningar på Spotify, tävlat i Melodifestivalen och turnerat genom hela Sverige som både föreläsare och artist.

År 2018 gav han ut sin egenskrivna självbiografi "BRÄND – En resa genom eld". Boken skildrar Axels resa från en fruktansvärd brännskadeolycka år 2012 som nästan tog hans liv – till livet som artist i rampljuset. Resan har varit lång för Axel. När han var blott nitton år gammal definierades han som en av de värst drabbade brännskadeoffren i svensk historia, med såväl tredje gradens brännskador på över 70% av kroppen samt nerv- och muskelskador. Prognosen löd att Axel aldrig skulle kunna stå på sina ben igen, men efter år av rehabilitering har han trots sina funktionsnedsättningar tagit sig tillbaka till idrottande och gjort succé som mental coach åt andra idrottare.

Under 2018 utvecklades Axel till en av de mer efterfrågade föreläsarna i Sverige. Under hösten satte han själv upp sin inspirationsshow "BRÄND", som blev en stor publiksuccé genom hela landet. Showen hyllades kraftigt av både besökare och kritiker, då den erhöll det fantastiska snittbetyget 4,8 av 5 från turnéns alla tusentals besökare.

Axels föreläsningar bygger på reflektioner av livet som allvarligt brännskadad och funktionsnedsatt. Genom sina erfarenheter har han plockat fram effektiva mentala verktyg för att få ett permanent motiverat mind-set. Axel utbildar i att få ut maximalt av sin förmåga, i att bygga sin självkänsla och självbild, samt i att bli risktagande, modig och effektiv.

Att Axel gärna blandar in avskalad musik i sina föreläsningar har också visat sig vara ett framgångsrecept. Strategiskt placerad musik har bidragit till tid för egna reflektioner hos åhörarna och har givetvis också ökat underhållningsvärdet och dramaturgin i föreläsningen.

Att lyssna till Axel är en upplevelse som ingen åhörare någonsin glömmer!

Pressbilder

Axel Schylström

Axel Schylström

Musiker

Fotograf: Niklas Palmklint

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2