Flyktingen som blev en hyllad ledare i näringslivet och nominerad till årets chef

Vahid Zohali

Vice President, Banking sector at Tieto group.

Vahid Zohali kom ensam till Sverige, endast 17 år gammal, idag är han en av näringslivets mest framgångsrika och hyllade ledare, med CSR och digitalisering som verktyg för att bygga framtidens företag.

Han är ansvarig för finanssektorn hos Tieto Sverige, samt chef för Tietos banklösningar i hela koncernen. Totalt utgörs hans avdelning av 700 personer i 13 länder. Vahids engagemang för mångfald och jämställdhet har resulterat i att Tieto som Sveriges första bolag och världens första IT-bolag har certifierat sig inom jämställdhet.

Vahid är en lysande berättare på scen och talar bland annat om ledarskap, mångfald och innovation. Han utgår från sina egna erfarenheter som flyktingbarn och som ledare i ett stort internationellt bolag. Föreläsningarna är fyllda av personliga berättelser som överraskar, engagerar och berör.

Han kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn i slutet av 1980-talet, efter en lång och mödosam resa som nästan kostade honom livet flertalet gånger. Flyktvägen gick från Iran, via Turkiet, Tyskland, Schweiz, Stockholm för att så småningom sluta på en flyktingförläggning i Härnösand. Då var han 17 år gammal.

Enligt Vahid står Sverige inför ett vägval att bli världens mest konkurrenskraftiga land eller ett land som går miste om möjligheten. Företag måste bli bättre på att tillvarata den kompetens som kommer till landet och framförallt börja se mångfaldsarbetet som en affärsfråga. Det som ännu i mångt och mycket saknas är ett långsiktigt och strategiskt perspektiv på frågan. Det vill säga, hur skapar vi en inkluderande kultur och möjligheter för nyanlända att ta sig in i arbetslivet – samt inspirerar de som inte har vare sig erfarenhet eller färdig utbildning att skaffa sig just det. Om vi inte lyckas med detta och i att förädla den kompetens som finns riskerar Sverige att tappa konkurrenskraft och fart i den omställning som digitaliseringen innebär.

Vahid – nominerad till Årets Chef 2017

Motiveringen lyder:
"En modern ledare som inspirerar genom sitt tydliga och intelligenta ledarskap, som entusiasmerar, tolererar och kommunicerar. Lyssnar och söker konstant feedback på utvecklingsområden, strävar alltid uppåt. En uthållig chef som genom sitt eget livsöde vet hur man vänder motgång till medgång, det visar inte minst hans fantastiska livshistoria. Etik och moral är hans ledstjärna."

Prisets syfte är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda chef- och ledarskapet. Det vill vi på Talarforum givetvis medverka till varför vi varmt kan rekommendera Vahid som föreläser om ledarskap och mångfald på ett enastående, gripande och verkligt sätt!

Boka Vahid till ert evenemang, vi hjälper dig med mer information och bokning här.

Några av våra kunder om oss

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2