> > > >

Sveriges coolaste landslag

Missade du den spännande och roliga dokumentären på SVT om Sveriges coolaste landslag? Lugn, på SVT-Play har fortfarande möjlighet att följa landslaget i minnessport fick två nya supertalanger och hur det dramatiskt ändrade både SM och landslagets träning inför VM. Dokumentären fokuserar såväl på dramatiken runt själva tävlingarna och VM, hur landslagsgruppen förändrades när nya talanger kom med samt på några av deltagarnas personliga utveckling.

Det är nog inte så många som vet att Sverige har ett landslag i minnessport. Tävlingarna går ut på att snabbt lära in mycket stora mängder information. Den med bästa minnet vinner.
I dokumentären Sveriges coolaste landslag lär vi känna personerna som utför dessa till synes övermänskliga prestationer och filmen skildrar lagets väg fram till VM i London 2012.
Vi får följa när Mattias Ribbing och de andra från svenska minneslandslaget reser runt i Europa under en tävlingssäsong. Under tävlingarna inför SM möter de oväntat den då bra 21 år gamla Jonas von Essen och Marwin Wallonius som förbundskaptenen Idriz Zogaj beskriver det som om svenska fotbollslandslaget hade fått in två nya Zlatan – på en gång. Detta leder till helt nya möjligheter för landslaget i säsongens stora final, VM i minne i London.
Sveriges coolaste landslag är en varm och humoristisk dokumentär om med- och motgångar hos ett gäng personer med ovanliga förmågor.

Mer om dokumentären Sveriges coolaste landslag på SVT.se

Hos oss på Talarforum kan du boka Mattias Ribbing, Jonas von Essen och Idriz Zogaj för föreläsningar.

Mattias Ribbing
Mattias Ribbing har trimmat sin hjärna till att vinna SM i minne tre år i rad. Han var också förste svensk att uppnå samtliga kriterier för den ärofyllda titeln "International Grand Master of Memory".

Jonas von Essen
Jonas von Essen började träna sitt minne i juni 2012. Efter bara några månader kunde Jonas Svensk Mästare i Minne. Ett och ett halvt år senare, i december 2013, besegra Jonas världens samlade minneselit och kunde titulera sig Världsmästare.

Idriz Zogaj
Idriz Zogaj är femfaldig svensk mästare i minne, grundare och ordförande för Svenska Minnesförbundet samt förbundskapten för Svenska minneslandslaget.

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Nyhetsbrevsartiklar

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta