3 tips för ett lyckat event

Sabinije von Gaffke

Sabinije von Gaffke är en uppskattad moderator med både internationell och nationell erfarenhet. Hon var nominerad till Årets talare moderator 2017 och är nu bland annat aktuell som moderator för Talarforum Talang.

Hon beskriver moderatorrollen som många roller i en, där moderatorn blir navet mellan scenen, talare, publik, teknik och uppdragsgivare/arrangör.

Vi har träffat Sabinije för ett samtal om Talarforum Talang och hur det känns att leda tävlingen.
- Jag tackade ja! direkt när Talarforum frågade mig om jag vill leda Talang. Ett uppdrag som känns oerhört kul, spännande och relevant. Att få möjligheten att vara med och lyfta fram nya talanger inom kommunikation och hitta framtidens talare, känns fantastiskt spännande.

I år har vi också en oerhört kompetent och bra jury som består av några av Sveriges främsta föreläsare, som alla kan bli bra mentorer till dessa talanger. Mentorer och förebilder är alltid viktigt och av värde.

Vad tycker du om konceptet Talarforum Talang?

- Jag vill ge en stor tummen upp för Talarforum att ni har initierat detta initiativ! Talarforum Talang öppnar upp en kanal och möjlighet för personer som vill börja föreläsa och nå sin fulla potential som talare och kommunikatör. Tävlingen öppnar även upp för att bredda talarbranschens mångfald.

-Att vara en bra och engagerad talare som kan förmedla ett budskap, sprida kunskap, påverka, inspirera eller göra skillnad är ovärderligt. Idag uttrycker många att de vill bidra till att göra skillnad och göra världen till en bättre plats - här är kommunikation ett starkt och viktigt verktyg. Kommunikation är ett hantverk som ständigt måste underhållas, förfinas och utvecklas.

-Det ska bli spännande att se hur Talang utvecklas. Jag kan absolut se mig själv programleda tv-versionen av Talarforum Talang i framtiden! Visst kan det bli ett klockrent tv-format med bra underhållning och inspiration för deltagare som publik? Säger Sabinije skrattandes.

-Sen vill jag även lyfta fram Talarforum Akademi – Masterclass som också känns spännande och blir ytterligare en plattform för professionella föreläsare. Vinnaren av årets talartalang får en plats i Talarforums Akademi vilket ger en bra möjlighet att slipa vidare på sin talang och nå sin fulla potential som föreläsare.

Har du några tips till de unga Talangerna om vad de ska tänka på när de gör sitt framträdande?

- Mitt främsta tips till alla dessa fantastiska Talanger är att de ska vara sig själva. Tala från hjärtat och kom ihåg ditt ’Why’ - dvs varför du gör detta, varför du valt detta ämne och lägg intentionen på din passion/drivkraft/syfte/budskap. Då blir ditt budskap mest autentiskt.

Tips för ett bra framträdande

-Var närvarande.
-Var trygg med din ledning – där är hälften vunnet
-Var engagerad
-Glöm inte andningen! Ta ett djupt andetag om du känner dig nervös
-Jämför dig inte med andra. Du är unik och även ditt budskap.
-Ha kul!

3 bästa tips för ett lyckat event

  • Tydligt syfte och röd tråd genom hela eventet
  • Interaktion. Använd gärna digitala verktyg för att engagera publiken
  • En duktig, drivande och kompetent moderator som håller i hela ramverket, lyfter alltid ett event.

Lycka till alla finalister och jag hoppas vi alla ses på finalen av Talang på Möten och Events mässan den 21-22 februari i Stockholm! Avslutar Sabinije med ett förväntansfullt leende.

Sabinije är en stjärna på scen och framför kameran. En unik närvaro och engagemang, förmågan att pendla mellan humor och allvar samt är en talang på att leda och facilitera dynamiska dialoger.
Läs mer och boka henne till ditt evenemang.

Missa inte Talarforum Talang finalen. Registrera dina kostnadsfria biljetter här

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2