Bruce Lee-metoden

Ett golftips för golfare och icke-golfare

Olof Röhlander

Olof Röhlander väljer att kalla följande övning för Bruce Lee-metoden, eftersom det sägs att Bruce Lee gjorde så här innan viktiga fighter för att bygga upp sin mentala styrka.

Gör så här:

  1. Ta fram en lapp och skriv ned tre vanliga negativa tankar du brukar ha innan du ska ut och spela eller som kan uppstå under rundan. Till exempel: Bara jag inte blir nervös, eller Jag är i dålig form eller Tänk om jag gör bort mig eller dylikt.
  2. Riv sen sönder lappen i små bitar. Gå fram till en papperskorg och släng den sönderrivna lappen där.
  3. Ta nu fram en ny lapp och skriv på den lappen ned de tre saker som stärker dig mest. Till exempel: Jag är trygg i mitt spel, eller Jag älskar när det blir svåra utmaningar eller När andra viker ned sig är jag starkare än nånsin.
  4. Den här lappen lägger du i bagen eller i fickan så du kan plocka upp den under rundan eller ha som ett mantra mellan slagen.
  5. Om det dyker upp fler negativa tankar under rundan, tänk dig att du gör likadant som du gjorde innan, dvs att du skriver ned tanken på en lapp, river sönder den och slänger bort den.

Låter det galet? Vem vill vara normal, det viktigaste är att det funkar, och funkade det på Bruce Lee så kommer det funka på dig. Testa så får du se! Det bästa med den här metoden är att du kan använda den på samma sätt för saker utanför golfbanan.

Om boken:

I boken "Det blir alltid som man tänkt sig" (Forum Förlag) lär Olof Röhlander dig hur du blir bäst när det gäller. Du får tekniker för att öka din koncentrationsförmåga under tentan, tro mer på dig själv i arbetssituationer och öka din motivation att ta tag i disken hemma. Du får inspiration att sätta upp nya mål och övervinna svårigheter, du lär dig metoder för att våga ta emot beröm och skaka av dig kritik. Tuffa utmaningar blir inte längre något att undvika utan ett sätt att växa som människa.

Mer info om Olof Röhlander och seminariet

Några av våra kunder om oss

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2