Chefer har ingen plats i framtidens organisationer

Magnus Helgesson

Det finns många chefer men få ledare

Det florerar så mycket information och fakta runt oss att vi drunknar i den, men det vi egentligen törstar efter är visdom som härstammar från erfarenhet av vinster och förluster.

Jag lyssnar aldrig på någon föreläsare som inte gjort resan själv. Man brukar säga att det är dyrt att anlita ett proffs men vänta och se hur mycket skada en amatör kan göra. Det gäller för alla branscher, exempelvis hantverkare och vad som kan gå fel om de inte utför arbetet på rätt sätt. Vi kan även föreställa oss katastrofen om vi tittar på kirurger eller piloter. Skulle du våga opereras av någon som inte har läkarutbildning? Eller hade du valt att flyga med någon som inte har anskaffat sig ett flygcertifikat och utbildat sig till pilot? Jag skulle inte tro det. Underskatta aldrig ordets betydelse, det kan förflytta berg och få de mest fantastiska visioner att falla på plats. Det är nämligen så att allt som finns på vår jord och är skapat av människan har först fötts i vår tanke, sedan genom ord för att sen skapats i verkligheten. Underskatta därför aldrig ordets betydelse.

Är det möjligt att gå från det gamla och omoderna sättet att driva sin verksamhet på med chefskap, till att anamma ledarskapet och möta den nya generationen genom inspiration få följare istället för anställda.

Alla beslut du tar formar din framtid, vill du utvecklas och växa som människa gäller det att modellera mästare. Det har jag gjort hela mitt liv och det har givit mig stor framgång som jag gärna delar med mig av till dig och dina medarbetar på er resa in i framtiden. Det är i framtiden det bästa finns.

Vad är då skillnaden mellan chef och ledare? Är det möjligt att gå från det gamla och omoderna sättet att driva sin verksamhet på med chefskap, till att anamma ledarskapet och möta den nya generationen genom inspiration få följare istället för anställda. Att inspirera fler människor på arbetsplatsen och därigenom skapa nya och fler ledare får verksamheten att växa och utvecklas med stolthet.

Svaret på frågan är ja, det är fullt möjligt att gå från chefskap till ledarskap. Men varför ska vi gå från chefskap till ledarskap? Först måste man förstå psykologin bakom det hela, vad det egentligen handlar om. Du bygger nämligen inte ett bolag, du bygger människor som bygger bolaget åt dig och det är så kulturen skapas. Att kulturen på ett företag vinner över strategier är ett faktum så det gäller att höja standarden och ta ledarskapet till nästa nivå. Våga vara ärlig och leda människor, det är sanningen som sätter dig fri i slutändan och leder till framgång och ett vinnande team.

Vi människor måste sätta en mening till vad vi gör varje dag annars tenderar vi att gå omkring och känna oss meningslösa. Ingen vill känna sig meningslös eller överflödig vilket gör det viktigt att leda människor till att hitta en mening i det vi gör varje dag. Lyckas vi med det blir vi oerhört starka och vi kan åstadkomma vad som helst tillsammans. Speciellt om vi är beredda att ge någon annan ära för framgången. För du vet väl att du kan åstadkomma vad som helst om du är beredd att ge någon annan äran.

Den största arbetsuppgiften är inte att inspirera människor till att anamma nya idéer utan få dem överge gamla idéer som inte fungerar.

Det bästa finns i framtiden!

För mer inspiration läs även Framtidens ledarskap

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2