Skandinavisk lyx - Sveriges nästa stora exportvara

Henrik Schulz

Den globala marknaden börjar mer och mer sätta likhetstecken mellan lyx, hög kvalitet och oss i Norden. Begreppet ”Skandinavisk lyx” har till och med börjat överskugga ”Den svenska synden”. Men vad betyder det, vilka markandssegment talar vi om och vilka varumärken är det som har hjälpt till att sätta Skandinaviska företag på kartan som lyxproducenter. Formgivaren, arkitekten och föreläsaren Henrik Schulz ger här en kort presentation av något som många talar om som framtiden för oss nordbor.

I Skandinavien har vi en gedigen hantverkstradition, materialkunskap och en kvalitetskänsla som vi skall vara stolta över och ta tillvara. Under senare tid har begreppet Skandinavisk lyx börjat användas allt flitigare. Men kan Skandinaviska varumärken arbeta inom lyx-segmentet?. Vilka produkter och varumärken urskiljer sig då från mängden och varför. Vad skiljer skandinavisk lyx från annan lyx? För att svara på de frågorna måste man gå tillbaka lite i historien.

Några klassiska exempel på skandinaviska varumärken som står för lyx är Georg Jensen, PP Möbler, Carl Hansen & Son, Royal Copenhagen et cetera. Men idag går snarare modebranschen i bräschen vad gäller den skandinaviska lyxen. De är med och utmanar övriga varumärken på marknaden och slåss om de medvetna kunderna som väljer bort H&M och istället handlar dyrare plagg som håller längre, passar deras livsstil och gör dem unika. Och det ser ut som fler branscher kommer följa trenden. Volvo har exempelvis varit med och kämpat för att få vara i premiumsegmentet. Även möbelbranschen är under uppseglande. Det är viktigt att visa vad vi har som är unikt och hur vi kan särskilja oss på världsmarknaden genom att fokusera på vad vi har och inte vad alla andra gör. Lyx sträcker sig långt bortom att konkurrera med Versace och Mercedes. För vårt moderna förhållningssätt till miljö, jämlikhet och livskvalitet där människan är i centrum skall vi vara stolta över, även det är skandinavisk lyx.

Henrik Schulz

Några av våra kunder om oss

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2