I framtiden bär alla tights

Gustaf Josefsson Tadaa

Gustaf Josefsson Tadaa är en av våra mest bokade talare inom framtidsfrågor och var nominerad till Årets Talare Genombrott förra året. I slutet av maj håller han sin första soloshow på Södra Teatern i Stockholm: I framtiden bär alla tights - en framtidsvarité. Vi har pratat med Gustaf om hans show, hans tankar om framtid - och tights.

Vad föreläser du om?

Min grundtes är att teknik driver samhällsförändring. Att den teknologiska utvecklingen är den centrala berättelsen i mänsklighetens historia. Det är teknik som skiljer oss från djuren och det är teknik som över årtusenden har gjort oss till människor. Min framtidstro bygger på att tekniken faktiskt gör oss mer mänskliga, inte tvärt om.

Varför är många rädda för framtiden, tror du?

Jag tror rädsla och oro är något som går i cykler. I vissa perioder väljer vi att titta på allt som är fasansfullt och läskigt, i andra perioder hamnar vårt fokus på hopp och framtidstro. I verkligheten är det omöjligt att säga något så generellt som att “framtiden är hoppfull” eller “framtiden är skrämmande”. Båda är uttryck som säger mer om känslotillståndet hos den som säger det än vad det säger om den faktiska framtiden. Just nu är det inne att snacka skit om framtiden och vi blir hela tiden uppmuntrade av samhället att fokusera på dystopiska tankar. Men även detta kommer att passera, som så många gånger tidigare i vår historia.

Gustaf Josefsson Tadaa

Varför gör du den här föreställningen?

Jag har gjort hundratals föreläsningar på företag och konferenser de senaste åren. Det har varit fantastiskt, men samtidigt känner jag inte att jag vågat ta ut svängarna ordentligt. Det här är ett försök att dyka ännu mer på djupet i det intellektuella och filosofiska utforskandet och samtidigt få sjunga, dansa och busa med publiken. Jag vill slippa känna att jag borde vara seriös med skjorta och slips för att bli tagen på allvar. Detta är mitt försök att blanda humor och nonsens med politisk analys och existentiellt mörker. Utöver det anser jag att det är viktigt att hela tiden utmana sig själv och gå ur sin komfortzon. Eftersom jag så ofta pratar om att våga testa nya saker i mina föreläsningar, så är detta bara att försöka leva som jag lär.

Vad kommer publiken att få med sig från föreställningen?

Jag hoppas kunna dela med mig av ganska stora tankar och insikter om vår värld, blandat med skratt och värme. Men framför allt vill jag leverera en rejäl dos framtidshopp, och kanske till och med lite verktyg för att bibehålla det hoppet i vardagen. Jag bjuder dessutom in publiken att själva bidra med upptåg under pausen. Den som vill får ta med en gitarr, leka en lek, eller bjuda på mormors kakor. Så inte ens jag själv vet vad du kommer att få med dig därifrån.

Vem skall gå på din föreställning?

Är du fylld av förväntningar på framtiden så är det här en fin källa att ösa kunskap och idéer ur. Känner du dig mer oroad för framtiden så kanske detta är chansen att bli motbevisad? Framför allt så är föreställningen för dig som tycker om att möta världens allvar med en god mängd humor och självdistans.

Men… varför har alla tights i framtiden?

Någonting måste jag väl få spara till föreställningen? Det är en trend helt enkelt, och det finns mycket tung bevisning för denna trend.

Föreställningen I framtiden bär alla tights spelas på Södra Teatern den 28 och 29 maj. Biljetter finns här: http://www.guff.se/tights/

Läs mer om Gustav Josefsson Tadaa...

Några av våra kunder om oss

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2