Anders Karnell

Anders Karnell

Moderna Museets vassaste stjärna - Konst som blir kul och begriplig

Anders Karnell är en gudabenådad talare och han är det säkert för att han gillar människor. Hans passion för konst gör att den blir både begriplig och humoristisk. Och även synad ut ett queerperspektiv om man så vill.

Ingen talar som Anders Karnell. Och inget ämne är för svårt för att inte bli kul och begripligt. Han är Nöjesguidens konstredaktör för han tycker om konst, men han älskar dålig tv, tecknade filmer och sköna remixer. Fast mest av allt älskar han människor. Det är därför hans spalt inte ser ut som andra konstspalter. Den är helt enkelt roligare.

Sedan flera år gör han Moderna Museets populäraste visningar. Anders Karnell är institutionens stjärna som bl.a. varit programledare för SVTs Arty, är återkommande gäst hos Lantz i P1 och panelmedlem i Radio Stockholms fredagshäng Chillaming. Med en Fil. Kand. i konstvetenskap och en gedigen bakgrund i teater är han en flitigt bokad talare som gör show av föreläsningen. Polisen, Teracom, Svenska kyrkan, Scania och Saab AB är några av de som jublat över att se världen genom hans ögon och därigenom få syn på den egna verksamheten i nytt ljus.

Sommaren 2008 och 2009 fungerande han som värd för Konstig Talkshow. Ett live-event där man bjöd in kända artister, filmregissörer, komiker mm att på ett avslappnat och humoristiskt sätt prata om konst. Bland gästerna märktes bl.a. Howlin’ Pelle Almqvist, Nour El-Refai, Lykke Li och Ella Lemhagen. Och det verkar bli en fortsättning. Till dess kan man göra som IKEA och anlita Anders Karnell som moderator och konferencier. Han leder debatter och utbildningsdagar med lätthet och stringens.

Pressbilder

Anders Karnell

Anders Karnell

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2