Jonas Helgesson
Fotograf: Linnea Bengtsson

Jonas Helgesson

Författare till böckerna Grabben i Kuvösen bredvid och Ett CP-bra liv.

Jonas Helgesson är en mycket uppskattad föreläsare. Han har en fantastisk förmåga att både beröra sin publik och locka till skratt.

Jonas Helgesson är killen som är född med en envis CP-skada. Men det verkar inte stoppa honom. Han har genom åren lärt sig det som många skulle hävda som omöjligt - prata, gå, flytta hemifrån, köra bil, starta företag - och jobbar nu som föreläsare och ståuppare. Hans stora intresse är golf och som han själv säger – där har han sitt enda handikapp…

Han växlar hejdlöst mellan galghumor och gravallvar. Med många känslor beskriver Jonas sitt liv och sin vardag med en oemotståndlig värme - och är samtidigt knivskarpt tydlig i frågor om människovärde, fördomar och vad som egentligen är normalt. Jonas Helgesson passar både på allmänna utbildningsdagar och festliga sittningar. Med sin humor men även stora livsvisdom höjer Jonas vilket sammanhang som helst till nästa nivå.

Föreläsning – Handikapp
Här talar Jonas både faktamässigt och känslomässigt om vad det innebär att ha ett personligt handikapp. Han tar utgångspunkt i hans egen cp-skada. Jonas berättar på ett medryckande sätt hur det är att brottas med ett handikapp i vardagen och hur man kan bemöta handikappade på ett värdigt sätt.

Föreläsning – Fördomar
Alla har vi fördomar som sätter käppar i hjulet inte bara för andra utan lika mycket för oss själva. Fördomar fördummar och förenklar svåra frågeställningar. Det här är en lite mer akademisk föreläsning än de andra två.

Föreläsning – Motivation
Är livet bara till för de perfekta? Den frågan utgår Jonas från när han inspirerar oss att leva livet fullt ut. Det finns de som fyller sitt liv med dagar och så finns det de som fyller sina dagar med liv. Jonas förmedlar en tro på livet och får oss att skippa våra ursäkter för att inte ge allt för det vi drömmer om. Han talar om vikten av rätt inställning, konsten att övervinna hinder och kraften i att fokusera det positiva.

Föreläsning - Alla dessa värdefulla liv
En föreläsning baserad på Jonas dekarroman - De omärkta gravarna.

Vad är en människa värd? Hur har personer som samhället inte tycker passar in behandlats i Sverige egentligen? Inför skrivandet av kriminalromanen, De omärkta gravarna, fick Jonas Helgesson en inblick i hur "mentalsjukhuseran" i Sverige fungerade, och en mörk historia kom fram. Det som vi idag tycker är självklart när det gäller tolerans och alla människors lika värde har inte alltid varit det. Med denna föreläsning vill Jonas både väcka förståelse kring människor i samhällets utkant men också ge inspiration hur vi kan kan ta vara på livet.

Pressbilder

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson

Komiker

Fotograf: Maria Lindeskär

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2