Unni Drougge

Unni Drougge

Författare och frilansjournalist - Utgivare av Magazin April

Unni Drougge talar om rävspelet bakom kulisserna och hur man överlever i mediernas värld. Hon talar även om manligt och kvinnligt och om författaren och offentligheten.

Unni Drougge är talare, författare och frilansjournalist och även ägare och utgivare av kulturtidskriften Magazin April, (samt dåvarande musik & modetidningen Slitz). Unni har en fil. kand. i psykologi med påbyggnad inom barn- och ungdomspsykologi. Hennes ämnen handlar om rävspelet bakom kulisserna och hur man överlever den mediala dramaturgin. Hon talar även om manligt och kvinnligt i offentligheten samt om författaren och offentligheten.

Medierna slukar en allt större del av vår verklighet. Samtidigt skildras verkligheten allt mindre i medierna. Politiker, företagsledare, artister, idrottsstjärnor och andra offentliga personer löper alla risker i den mediala cirkusen, men kvinnor gör det i extra hög grad. Såväl deras privatliv som deras utseende granskas i detalj medan männen får beskriva sina storslagna visioner och prestationer. listan kan göras hur lång som helst på skillnader i hur män och kvinnor framställs i offentligheten, vilket konserverar gamla fördomar och bromsar strävandena mot jämställdhet. Men om vi blir mera medvetna om villkoren kan vi börja motverka dem.

Unni Drougge

Unni Drougge

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2