Hem > Personligheter > Peter Lilliehöök

Peter Lilliehöök

Populärhistoria humor och underhållning

På Peters menyn hittar du populärhistoriska föredrag och visningar för företag, grupper och olika institutioner runt om i Sverige - utifrån sitt personliga motto:

Efter att ha varit alltifrån skribent, föreläsare, musiker och skådespelare till ansvarig arrangör av Salongen vet Peter Lilliehöök att inget är så intressant och underhållande som en bra berättelse. Man lever så länge man lär och föredragen och visningarna tar upp allt ifrån samhällshistoria till intressanta personöden.

Oftast skräddarsys föreläsningen efter kundens behov. Som historiker ger Peter en specialvisning om svenska folkets kungaminnen. Peter studerar spåren som vittnar om kontakterna mellan kungahuset och folket ifrån Gustav Vasas tid fram till idag. Föreläsningen rör sig bland närmare femhundra föremål från hela Sverige som berättar om möten med våra kungligheter, allt från dyrbara hedersvärjor utdelade av kungar till märkliga fragment från sängar och gravkistor där historiens mäktigaste vilat. Man får på nära håll se drottningars nattlinnen och silkesstrumpor, skänkta till kammarjungfrur och omhändertagna i generationer. Omsorgsfullt sparade täcken som kungar sovit under och stolar som deras kungliga bakdelar suttit på. Guldarmband och diamantbesatta smyckeklockor som plockats fram ur privata gömmor granskas. Det är föremål som våra kungliga delat ut som tack för exempelvis natthärbärge.

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta