Hem > Personligheter > Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Känd sångerska och musikalartist

Pernilla Wahlgren har varit i strålkastarnas ljus redan då hon som 11-åring fick sin första huvudroll. Hon har sedan dess varit med i melodifestivalen flera gånger och hon har spelat i flera musikaler.

Pernilla Wahlgren behöver nog ingen närmare presentation efter över 25 år i rampljuset! Redan som 11-åring spelade hon sin första huvudroll i musikalen Annie på Folkan i Stockholm. Idag 30 år senare är Pernilla fortfarande lika högaktuell på scenen och framför kameran och det har hänt otroligt mycket under dessa år!

Hennes genombrott för den stora publiken kom i Melodifestivalen 1985 med låten Picadilly Circus. Sedan dess har hon varit med ytterligare två gånger i festivalen. Under åren har Pernilla Wahlgren hunnit med att släppa sex egna soloalbum och har även spelat huvudrollen i en rad framgångsrika musikaler.

Tillsammans med brodern Niclas spelade hon in det populära barnprogrammet Nicke & Nilla, som även blev stor succé utanför tv-rutan med två guldsäljande album och framträdanden inför fullsatta hus. Pernilla Wahlgren har även varit programledare för Småstjärnorna, Söndagsöppet, Scenen är din och BabyBoom. Fick tillsammans med Sofia Wistam Stora Podcastpriset i kategorin "Komedi och Underhållning".

Boka eller få mer information - svar samma arbetsdag!

Vi hjälper dig hitta den bästa föredragshållaren för ert evenemang.

Ämnesområde?
Arrangemang/Event?
Talare?
Namn
Företag
Befattning
Adress
Postnummer
Ort
Telefon
E-post
Pris/Budget
Meddelande/Övrigt

Kontakta oss

Stockholm: 08-545 535 00
Göteborg: 031-719 65 00
Malmö: 040-600 70 70
E-post info@talarforum.se Lediga tjänster

Google translate

Talarforum i Skandinavien AB, Norr Mälarstrand 6, 112 20 Stockholm. Tel: 08-545 535 00. E-post info@talarforum.se

Cookies Webbkarta