Nisti Stêrk

Nisti Stêrk

Svensk-kurdisk komiker och skådespelare

Nisti Stêrk har medverkat i såväl radio som TV. Hon är krönikör, skådespelerska, författare och är en av initiativtagarna till Kulturpartiet.

Nisti Stêrk är skådespelerska och komiker. Hon är född i den kurdiska delen av Turkiet och flyttade till Sverige som 5-åring. Hon har medverkat i en rad teaterföreställningar och har rest landet runt med sina egna shower Zeynos värld och För Sverige i tiden. Zeyno dök även upp på Allsång på Skansen sommaren 2006. Samma år vann hon stora radiopriset för radiorevyn Du gamla du fria.

Nisti har framträtt som underhållare vid en mängd olika tillfällen för både företag och privatpersoner. Hon har medverkat i föreställningarna Elektras systrar, The Good Body, Kabaret Underordning och i filmen När mörkret faller med flera. 2006 gav Nisti ut barnboken Ramazan – från Diyarbakir i Turkiet. I september släpptes Nistis andra bok Så länge Gud vill och rumpan håller!

Nistis framträdande är fyllt med roliga företeelser i Sverige och i vår omvärld, till exempel våndan av att vara 30+ och fortfarande singel till friheten i att vara 30+ och (fortfarande!) singel, stora teaterdrömmar, tröttsamheten i att alltid få spela kurd, att till slut äntligen få spela svensk (men upptäcka att det gör henne måttlöst deprimerad), att vara gravid för en dag, tvångstankar och en nervös stand-up-kurs… En röd tråd i Nistis framträdanden är att inspirera människor till att våga följa sina drömmar och att allt är möjligt, bara vi tror på vår egen förmåga. Nisti Stêrk anpassar alltid sitt material efter publik.

Pressbilder

Nisti Stêrk

Nisti Stêrk

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2