Nils-Eric Tedgård
Konsten att lyssna
Psykologen Nils-Eric Tedgård är en mångfacetterad skicklig och entusiastisk föreläsare som fångar sin publik. Svåra ämnen tar han upp på ett konkret, tydligt och spännande sätt.
Nils-Eric Tedgård är leg psykolog och började sin psykologbana med att studera SAS förändringsprojekt "Riv pyramiderna" under ledning av Jan Carlzon.
Han har lett förändringsprojekt i skolan, skrivit två böcker om kommunikation på Liber förlag, varit referens åt Skolverket, samarbetet med LR, debatterat skolan på Brännpunkt i SvD, mm.
Nils-Eric har bedrivit sin verksamhet som psykolog, konsult och föreläsare inom skola och näringsliv sedan 20 år tillbaka.
Läraren är den främsta faktorn för elevens resultat
Alla vill ha goda resultat, kvalitet, i skolan men det verkar svårt att nå samstämmighet kring hur det ska gå till. Det unika med John Hatties forskning är att den utgår från data som är så omfattande att man måste förhålla sig till den.
Hattie vänder upp och ner på debatten. Han visar att små klasser, läxor, lärarutbildning och andra faktorer som hållits heliga inte har någon större inverkan på elevers lärande. Vad som däremot spelar roll är läraren, synen på lärandet och fokus på strategier för lärande.
Pressbilder
Psykologi
Kommunikation & Bemötande
Skola
Artiklar
Olof Gränström - Vilka trender kan vi se 2023?
Vad är skillnaden på strukturella- och cykliska trender och vilka kan vi se 2023? Hur ska företag och privatpersoner bäst förhålla sig till de förändringar som sker i samhället? Det finns många priser som har skenat under 2022, bland annat elpriserna.
17 Januari
Malcolm Larri - Vad har vi lärt oss av en pandemi?
Vad har vi lärt oss från dessa två år av pandemi? När ska vi arbeta hemma och när ska vi arbeta på kontoret? Vad har förändrats när det kommer till självledarskap, team och samarbete och hur har det förändrat arbetskulturen? Hur har ledarskapet utma
24 November 2022
Christer Thernfrid - Har du problem med din sömn?
Sömnbesvär kan innebära svårt att somna, flera nattliga uppvaknaden med svårigheter att somna om samt alltför tidigt morgonuppvaknande. Som en konsekvens av den dåliga nattsömnen får man en sämre dagtidsfunktion med negativt påverkad livskvalitet både
23 November 2022