Michael Mobach
Konsult med kärlek till mat och vin
Michael Mobach är egentligen vinexpert, men tillstår att han har en lika stor kärlek till mat. Och allt detta talar han gärna länge och entusiastiskt om.
Michael Mobach är vinexpert med en stor kärlek till mat. Han för med sig en bred bakgrund till gastronomin, som en civilekonomexamen, Poppius journalistskola, en sommelierexamen från Grythyttans restaurangskola och ett internationellt sommelierdiplom. Yrkesmässigt har han insupit handgriplig vinkunskap på vingården Terreno i Toscana, eldsjälen bakom Terrenos Vinotek, arbetat som sommelier på Vinkällaren Grappe och köksmästare på slottet Villa Val Lemme i Piemonte.
Michael är även mångårig gastronomisk konsult för bl a Rent a Chef och Menyse.com. Han har i flera år arbetat med vinprovningar, catering och olika slags matlagningskurser. Michael Mobachs föreläsningar handlar om kärleken till viner, champagner, och andra drycker samt hur man kombinerar dem med mat. Han leder även privata matlagningskurser och kan dyka upp som gourmetkock i hemmet.
För Michael är passionen för vin lika stor som för mat och han har haft förmånen att stå bakom grytorna både i restaurangkök och i många privata hem. Hans engagemang, kärlek och nyfikenhet för nya smaker och råvaror smittar lätt av sig på hans gäster.