Martin Deinoff

Martin Deinoff

Den digitala revolutionen

En av Sveriges mest erfarna talare och rådgivare inom frågor som digitalisering, innovation, affärsutveckling och marknadsföring.

Martin har över tjugo års erfarenhet av att vara mitt i centrum av den digitala revolutionen och dess påverkan på människor, företag och samhälle. Dels som grundare och VD på några av de ledande byråerna i Norden, dels som rådgivare till ledande nationella och internationella företag och organisationer.

Som prisad författare är Martin van att reda ut komplexa skeenden och teorier på både underhållande och lättförståeliga sätt. Hans bok, "Var Bra – Hur du lyckas i den digitala ekonomin" (Liber), har använts inom både MBA utbildningar och som obligatorisk läsning för företagsledningar.

Vår tids teknikbaserade omställning för både människor, företag och samhälle är troligtvis en av historiens mest avgörande. Trots det handlar allt som oftast diskussionen om att utmåla den tekniska utvecklingen som en utopisk, farlig eller ouppnåelig utopi, alternativt reducera den till lättuggade modeord, humoristiska exempel eller överdrivna extremfall.

Martin driver med kraft frågan om att ta dagens utveckling på allvar och skapa en balans mellan revolution och evolution som leder till konkreta resultat här och nu. Den största svårigheten som ledare idag ställs inför är att avgöra i vad man behöver vara radikal och förändringsbenägen och i vad man behöver förlita sig på beprövade metoder och upparbetad erfarenhet.

Martin skräddarsyr föreläsningar för kundens specifika behov, baserat på industri, utmaningar, kunskapsnivå och önskad grad av detaljering eller konkretisering. Några element är dock vanligt återkommande;

• Historik och utveckling

Genom att se tillbaka på några av de historiskt viktiga utvecklingsområden som påverkat dagens samhälle kan man identifiera både problem och framgångsrecept. Affärsmodeller, marknadsföring, produktutveckling och mycket mer ses i ljuset av viktiga händelser – från industri- och mediarevolutionen till blockchain och artificiell intelligens.

• Trender och framtid

Baserat på såväl teoretiska som praktiska resonemang tar Martin er med på en resa in i framtiden för att se vad som förändras, vad som blir opåverkat och vad vi inte ens kan föreställa oss. Martin baserar sitt resonemang på en djup erfarenhet och förståelse för teknisk utveckling, mänskliga drivkrafter och ekonomiska sammanhang.

• Möjligheter och angreppssätt

För att poängtera vikten av att agera – inte bara identifiera – avslutas föreläsningarna oftast med att prata om konkreta möjligheter och angreppsätt. Hur bör företag redan på kort sikt ta sig an frågeställningar som personalisering och anpassning, delningsekonomi och hållbarhet, användarmakt och transparens, automatisering och AI, och mycket mer?

Martin brukar beskrivas som engagerande och utmanande. Hans rättframhet kan uppfattas som på gränsen till provocerande, men backas upp av hans stora erfarenhet från konkreta projekt och uppdrag. Han blandar gärna seriösa resonemang med humor och fantasi – alltid med målet att nå konkreta resultat och engagemang.

Martin ser gärna en hög grad av publikinblandning och har stor vana att engagera publiken i övningar av mer eller mindre praktisk karaktär. På scen har han gjort allt från konceptutveckling i realtid till att teleportera VD’n för ett större företag till framtiden med hjälp av en tidsmaskin.

Pressbilder

Martin Deinoff

Martin Deinoff

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2