Maria Ahlsén

Maria Ahlsén

Frisk utan flum, skapa en hälsosam och hållbar livsstil

Hur lite måste man träna? Är kroppen försurad och hur hittar man i så fall basisk mat? Bränner man mest fett om man tränar innan frukost? Hur gör man en långsiktig livsstilsförändring? Hur farligt är det att stressa? Vilken diet är bäst?

Genom att utgå från vad forskning säger berättar Maria Ahlsén vad vi behöver och inte behöver för att uppnå bättre hälsa. Myter krossas och åhörarna får med sig handfasta råd om hur man kan göra förändringar i rätt riktning. Marias föreläsningar är pedagogiska och underhållande. Hon bjuder åhörarna på en faktaspäckad stund som sammanfattar kunskapsläget med hjälp av tydliga exempel.

Maria har en bakgrund inom medicinsk forskning. Hon har skrivit en licentiat- och en doktorsavhandling som handlar om bland annat diabetes, sockeromsättning, muskler och träning. Nu är hennes arbete framförallt inriktat på att sprida den evidensbaserade kunskapen genom undervisning, föreläsningar och författande.

Maria har tillsammans med Jessica Norrbom skrivit böckerna "Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa" (Fri Tanke förlag) och läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur). Dessutom är hon medförfattare till boken "Livsmedelsmagi" (Fri Tanke förlag) som har vunnit Pi-priset.

Stora hälsovinster fås med små justeringar av kosten, ökad vardagsrörelse, regelbunden motion och minskad stress. Ändringarna behöver inte ta mycket tid i anspråk och inte heller kosta mycket men de gör stora skillnader!

Maria hjälper er att reda ut tarmflorans koppling till hjärnan och den antiinflammatoriska maten.

Maria har medverkat i TV-debatt på SVT, TV4s morgonprogram, vetenskapsprogram på SVT och SR samt som hälsoexpert i en av P3s talkshows. Dessutom anlitas hon frekvent som föreläsare och har bland annat talat på COOPs stora medlemskväll, Stretch, PwC, Skolporten, Klövern, Schibstedt och Sanofi. Hon har varit keynotespeaker på Högskolan i Halmstad och har medverkat på vetenskapliga Pi-samtal.

Exempel på ämnen:

  • Frisk utan flum - en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Motivation, beteende, kost, tarmflora, träning, vardagsrörelse och krossande av hälsomyter.
  • Små förändringar stora hälsovinster – hur lite måste man egentligen göra för ökad hälsa?
  • Stress - livsfarligt och livsviktigt. Vad händer i kroppen under stress och hur vi kan motverka stresspåslaget och få återhämtning.

Pressbilder

Maria Ahlsén

Maria Ahlsén

Medicinsk forskare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2