Magnus Thorén

Magnus Thorén

Magnus Thorén är programledare och journalist och en av Sveriges mest erfarna intervjuare och samtalsledare.

Magnus har en över 20-årig bakgrund inom Sveriges television och Sveriges radio. Han har lett utfrågningar och debatter i väletablerade och tunga SVT-program som Sverige möts, Aktuellt och Agenda och var under många år programledare för Sveriges radios största dagliga aktualitetsprogram Studio ett. Sedan 2023 leder han också Mediehuset Kvartals fördjupande nyhetspodd Djupet.

Hans långa erfarenhet gör att han alltid vet hur man ska få ett samtal att lyfta och publiken att lyssna intresserat. Han kommer alltid väl förberedd, med en erfarenhet få kan matcha och använder humor, stingens och allvar för att få samtalen begripliga och levande.

Magnus Thorén har även en bakgrund som ekonomijournalist. Med en bakgrund på Finanstidningen, Computer Sweden och Finanstidningen har Magnus en bred kunskap inom ekonomi som tillsammans med alla år inom public service gör att han med säker hand leder och modererar samtal och utfrågningar inom politik, samhälle, ekonomi och kultur.

Han har också gjort flera uppmärksammade radio-dokumentärer för Sveriges radio (P1 dokumentär/P4 dokumentär) och föreläser och leder work shops kring storytelling, dramaturgi och det journalistiska hantverket.

Pressbilder

Magnus Thorén

Magnus Thorén

Journalist

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2